Το Κορίτσι Του Τρένου

 

ΠΟΛΑ ΧΟΚΙΝΣ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ

 

Η Ρέιτσελ, η ηρωίδα του βιβλίου, είναι ένα προβληματικό κορίτσι, εξαρτημένο από το αλκοόλ. Καθημερινά, επιβιβάζεται στο ίδιο τρένο, χωρίς  συγκεκριμένο σκοπό.

Έχει τη συνήθεια, να παρακολουθεί από το τζάμι δύο κοντινά σπίτια. Στο πρώτο, μένει ένα ζευγάρι, στο οποίο έχει δώσει φανταστικά ονόματα και  κάνει εικασίες για τον τρόπο που ζουν και κινούνται, θεωρώντας ότι είναι το τέλειο ζευγάρι με την τέλεια ζωή, όπως αυτή την ονειρεύεται. Το δεύτερο σπίτι, είναι αυτό που ζούσε παλιά με τον πρώην άντρα της, το οποίο αυτός πλέον μοιράζεται με μια άλλη γυναίκα. Έτσι, περνάει η ζωή της, ανάμεσα στο ποτό και την «παρακολούθηση» των δυο ζευγαριών, όταν συμβαίνει κάτι αναπάντεχο. Η γυναίκα που θεωρούσε ότι ζει την τέλεια ζωή, εξαφανίζεται και η Ρέιτσελ αποφασίζει να ανακαλύψει τι συμβαίνει.

Ένα βιβλίο, γεμάτο μυστήριο, που ξετυλίγει το νήμα των γεγονότων μέσα από αφηγήσεις όλων των ηρώων. Πολλές φορές, θα μπερδέψει τον αναγνώστη, καθώς η  κύρια αφηγήτρια, η Ρέιτσελ δεν είναι και τόσο αξιόπιστη στα λεγόμενα της λόγω του προβλήματος της με το ποτό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, φέρνοντας συνέχεια στο φως  ένα  καινούργιο στοιχείο.

Αξίζει να επιβιβαστείτε στο τρένο…. και να ανακαλύψετε τα μυστικά που κρύβει ο κάθε ήρωας, βαθιά μέσα του.

 

                                                                                                       

 

                                                                                                                            Μάρω Κόλλια