Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, όπως τα έζησα

 

Πάνος Σόμπολος

Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, όπως τα έζησα

 

Ο Πάνος Σόμπολος, είναι ένας πασίγνωστος δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα του. Μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας, αποφάσισε να αποτυπώσει στο χαρτί  34 από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Πολλοί από εσάς, θα θυμάστε την υπόθεση του Μανώλη Δουρή, του Παναγιώτη Φραντζή αλλά και του Κώστα Ταχτσή ή του αγαπημένου ηθοποιού, Νίκου Σεργιανόπουλου. Περιλαμβάνει υποθέσεις, όπως η δολοφόνος με τα τηγανόψωμα, αλλά και άλλες, που προβλήθηκαν από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και του Κώστα Χαρδαβέλλα (Κική Κούσογλου και Δάνης Μουρατίδης / Σούλα Καλαθάκη και Γιώργος Νικολαιδής ).

Κάποιοι, είμαστε αρκετά μεγάλοι για να θυμόμαστε ότι όταν έγιναν αυτά τα εγκλήματα, απασχόλησαν για εβδομάδες ολόκληρες τα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες, ενώ κάποιοι άλλοι, έμαθαν γι’ αυτά, μέσα από το διαδίκτυο και από εκπομπές που ασχολούνται με αυτό το είδος!

Δε μπορώ να παραλείψω βέβαια, τη σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου που  γνώρισε μεγάλη επιτυχία, δανειζόμενη γεγονότα από το αστυνομικό ρεπορτάζ, παραλλαγμένα αρκετά, βέβαια.

Ο Πάνος Σόμπολος όμως, δεν έχει αλλάξει τίποτα από τα γεγονότα στο βιβλίο του. Οι περιγραφές είναι ρεαλιστικές και πέρα για πέρα αληθινές, όπως τις βίωσε ο ίδιος, χωρίς να έχει καμία διάθεση να προσβάλει, ούτε τις οικογένειες των νεκρών, ούτε τα ίδια τα θύματα.

Θα απορείτε βέβαια, για ποιο λόγο αποφάσισε να γνωστοποιήσει στο κοινό με τόσες λεπτομέρειες, υποθέσεις  που ανατριχιάζουν και συγκλονίζουν. Γι αυτό το λόγο, θα παραθέσω ένα κομμάτι με τα ίδια του τα λόγια.

"Πολλοί συνάδελφοι αλλά και απλοί πολίτες, με τους οποίους έρχομαι σε επαφή και συζητώ διάφορες συγκλονιστικές υποθέσεις που χειρίστηκα και έζησα κατά τη μακροχρόνια δημοσιογραφική μου σταδιοδρομία, με παρότρυναν να τις καταγράψω, να τις αποτυπώσω σε βιβλίο. Πρόκειται για εμπειρίες μιας ζωής.

Είμαι βέβαιος ότι πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα χρησιμεύσουν και στον ιστορικό του μέλλοντος, λόγω της αυθεντικότητάς τους και της πιστής καταγραφής των πραγματικών περιστατικών και μόνο".

Αν λοιπόν, το στομάχι σας αντέχει τις σκληρές περιγραφές και σας ενδιαφέρουν τα αστυνομικά ρεπορτάζ, το βιβλίο αυτό σας αφορά. Είναι καλογραμμένο και δομημένο σωστά, δίνοντας στοιχεία από το προφίλ του δράστη, το κοινωνικό του υπόβαθρο μέχρι την ομολογία και τη δίκη του.

Αν σας άρεσε αυτό το βιβλίο, αναζητήστε και το “Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας  τριακονταπενταετίας, όπως τα έζησα” του ίδιου συγγραφέα.

Μάρω Κόλλια