Στην Αγκαλιά Του Ήλιου

 

 

Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη

Στην αγκαλιά του ήλιου

 

Η Βαλέρια, είναι μια γυναίκα  που έχει πάθος με το χορό. Από μικρό κορίτσι, ξυπνάει και κοιμάται, δοκιμάζοντας χορευτικές φιγούρες στο δωμάτιο της! Με πολύ κόπο και προσπάθεια, καταφέρνει να διαπρέψει στο μπαλέτο και να γίνει διάσημη! Δεν επαναπαύεται όμως και δε σταματά εκεί! Η Βαλέρια γίνεται κλέφτρα. Όχι όμως για προσωπικό της όφελος, ή για να ικανοποιήσει κάποια δική της ανάγκη! Η ίδια, αποκαλεί τον εαυτό της σύγχρονο “Ρομπέν των δασών”.

Ένας ευγενής παράνομος, ο οποίος σύμφωνα με το θρύλο, κλέβει από τους πλούσιους και δίνει στους φτωχούς προσπαθώντας να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη έναντι στην αδικία, που θέλει κάποιους ανθρώπους να υποφέρουν από φτώχεια και στερήσεις, και άλλους να ξοδεύουν αλόγιστα.

Στον αντίποδα, ο Νικόλας. Ένας καλόκαρδος αστυνομικός που ερωτεύεται τη Βαλέρια με την πρώτη ματιά. Η μοίρα όμως, τα φέρνει έτσι ώστε να αναγκαστεί να τη συλλάβει, εκτελώντας το καθήκον του και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα συναισθήματα του.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, η συγγραφέας κάνει  μια αναδρομή στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μεταφέροντας μας στα Χανιά, όπου ο αναγνώστης θα βιώσει με κομμένη την ανάσα, την ιστορία ενός ζευγαριού αταίριαστου, μιας Κρητικοπούλας και ενός  Γερμανού στρατιώτη, που βιώνουν την απόλυτη αγάπη σε μια πολύ δύσκολη και ταραγμένη από τον πόλεμο εποχή!

Για άλλη μια φορά, η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρρη μας μαγεύει με τις περιγραφές της και μας κάνει να νιώθουμε ότι ζούμε η ίδιοι την ιστορία αυτών των ανθρώπων, προκαλώντας μας έντονη συγκίνηση μέσα από τις γλαφυρές περιγραφές της.

 

                                                                                                            Μάρω Κόλλια