ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

 

ΜΑΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΒΙΟΥ

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Ποιος είπε ότι τα συναισθηματικά δεν αποτελούν πρόβλημα! Ο γάμος της Ζωής με τον Άλκη έχει φτάσει σε αδιέξοδο, κι ενώ για δέκα χρόνια ζούσαν σε μια φούσκα ότι ο ένας ήταν ο ιδανικός για τον άλλον, έρχεται η κρίση για να τους αποδείξει την ψευδαίσθηση που είχαν για ένα σωρό πράγματα καθώς και για την σχέση τους. Η Ζωή που αντιμετωπίζει εκτός των άλλων και οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της ανεργίας αποφασίζει να ρισκάρει και να φύγει για τη Σαντορίνη για να πιάσει δουλειά σε μια πανσιόν που της βρήκε μια γνωστή της. Εκεί θα συναντήσει την Άννα, μια νέα γυναίκα με μια κόρη στην εφηβεία η οποία από νωρίς έμεινε χήρα εξαιτίας ενός τροχαίου δυστυχήματος, εκτός από την Άννα γνωρίζει και τη Μαργαρίτα, μια ντόπια νέα κοπέλα η οποία εργάζεται σκληρά για να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας της αφού δεν υπάρχουν άλλες πηγές εσόδων. Κι αφού βρίσκονται, όπως λένε οι φήμες, στο πιο ερωτικό νησί, όπου κάνουν ουρά οι τουρίστες για να παντρευτούν στο ρομαντικό αυτό προορισμό, δεν μπορούν από το να βρουν και οι ίδιες αργά ή γρήγορα το ταίρι τους. Όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα, άλλοι προσκολλημένοι στις προσωπικές τους κοινωνικές προκαταλήψεις, άλλοι επειδή έπεσαν σε δύσκολο και πεισματάρη άνθρωπο δυσκολεύονται να εξελίξουν τις σχέσεις τους ομαλά. Από την Αθήνα σύντομα θα καταφτάσουν και οι στενές φίλες της Ζωής για διακοπές η Δανάη με τη Βίκυ, και αφού όπως φαίνεται στο βιβλίο η Σαντορίνη έχει παράδοση να ερωτοχτυπάει τους επισκέπτες μαζί και τους κατοίκους της δε θα αποφύγουν και οι ίδιες τα βέλη του στρουμπουλού, ερωτιάρη θεού. Ένα βιβλίο αφιερωμένο κατά κύριο λόγο στον κεραυνοβόλο έρωτα, γιατί αν δε συμβεί κεραυνοβόλα δε θα συμβεί καθόλου, με σκηνικό τα στενά σοκάκια του νησιού και τα περιβόητα ηλιοβασιλέματα. Ευχάριστο και με σίγουρο happy end για σχεδόν όλα τα ζευγάρια.

17 κεφάλαια κάθε ένα με τον τίτλο ενός γνωστού κι αγαπημένου τραγουδιού, το ότι η συγγραφέας έγραψε το ρεφρέν από το κάθε τραγούδι ξεκινώντας το κεφάλαιο προσωπικά μου θύμισε τα εφηβικά μου λευκώματα, αυτά που μοιραζόμασταν οι φίλες μεταξύ μας και καλούμασταν να απαντήσουμε στις διάφορες ερωτήσεις του, χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Όσον αφορά για τη νέα μόδα να αναφέρονται οι ερωτικές σκηνές με πολλές περιγραφές πλέον δε μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά για να μη γίνομαι άδικη οι περιγραφές δεν έχουν  καμία σχέση με γνωστούς τίτλους αμερικάνικων βιβλίων που μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη ή ακόμα και με εγχώρια best sellers.         

Αν αγαπούσατε σειρές τύπου «Sex and the city» και χρειάζεστε έναν τρόπο να ξεφύγετε από τα ενοχλητικά και αμέτρητα  προβλήματα που μας έχουν προκαλέσει οι εκλεγμένοι από εμάς, το βιβλίο της Μαρίας Στεφάνου Κοβιού «Μια βόλτα στον Παράδεισο» είναι ιδανικό.

Μαίρη Β