Η Κότα Που Ονειρευόταν Να Πετάξει

 

Sun-Mi Hwang

Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει

 

Ηρωίδα του βιβλίου είναι μια κότα, η Μπουμπουκίτσα. Ζει σε μια φάρμα με άλλα ζώα και προορισμός της, όπως και κάθε κότας, είναι να γεννάει αυγά. Η Μπουμπουκίτσα όμως, δεν είναι σαν τις άλλες του είδους της. Σκοπός της, είναι να κλωσήσει και να έχει ένα δικό της μωράκι να φροντίζει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάθε μέρα να είναι όλο και πιο θλιμμένη, όλο και πιο κουρασμένη και μαραζωμένη, ώσπου στο τέλος δεν κάνει πια αυγά.

Όταν οι αγρότες καταλάβουν ότι δεν γεννά όπως οι άλλες, την χαρακτηρίζουν ως “σκαρταδούρα” και θέλουν να την ξεφορτωθούν. Ακόμα όμως και τα άλλα ζώα, της φέρονται απαίσια και δεν τη θέλουν κοντά τους. Η Μπουμπουκίτσα θα νιώσει μεγάλη απελπισία, αλλά θα βρει επιτέλους αυτό που τόσο επιθυμεί. Τι θα κάνει όμως από δω και πέρα?? Μια μεγάλη περιπέτεια ανοίγεται μπροστά της.

Το βιβλίο αυτό, δεν είναι ένα παραμύθι για μικρά παιδιά, όσο και αν ξεγελά ο τίτλος και η ηρωίδα, που είναι μια κότα με αστείο όνομα. (Κατ εμέ, είναι γλύκα βέβαια). Είναι μια νουβέλα από την κορεάτισσα Sun-Mi Hwang, η οποία κρύβει πάρα πολλά μηνύματα για όλες τις ηλικίες! Μιλάει για την αγάπη, την επιμονή, την ελευθερία και τη διαφορετικότητα. Πιστεύω πως αξίζει να διαβαστεί από όλους η περιπέτεια αυτής της γλυκιάς κοτούλας, που σίγουρα θα συγκινήσει τον αναγνώστη και δε θα είναι λίγες οι φορές που  θα τον κάνει να δακρύσει και παράλληλα να σκεφτεί πως όλη αυτή η ιστορία είναι μια αλληγορία της πραγματικής ζωής!

 

                                                                                                        Μάρω Κόλλια