ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ

 
 
 

VANESSA LILLIE

ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ

-Εκδόσεις Κάκτος-

Η Τζουλς όλη της τη ζωή κοπιάζει. Έχει έναν υποστηρικτικό σύζυγο που την αγαπάει, έναν χαριτωμένο γιό, ενώ έχει καταφέρει να ανέλθει ιεραρχικά στο ίδρυμα του πατέρα της, ο οποίος όμως έχει εκτοπιστεί από αυτό πριν από χρόνια. Η Τζουλς έχει καταφέρει να είναι υποδιευθύντρια, τι κι αν κάποιοι από το διοικητικό συμβούλιο, δεν βλέπουν με καλό μάτι την παρουσία της στον οργανισμό.

Όλα πηγαίνουν κατ’ ευχήν για την Τζουλς λοιπόν, και τώρα που έχει καταφέρει  να μαζέψει από χορηγούς ένα μεγάλο ποσό, για να ενισχύσει τη δουλειά του συνεργάτη της, είναι βέβαιη ότι δεν μπορεί να την κουνήσει κανείς από τη θέση της, ώστε να αποπληρώσει το δάνειο του σπιτιού της, διατηρώντας την επίπλαστη εικόνα της επιτυχίας και κυρίως της ευτυχίας της. Αυτό που δε γνωρίζει η Τζουλς είναι το πόσο της έχει στοιχήσει ένα παιδικό τραύμα, το οποίο παρά το πέρασμα των χρόνων δεν έχει κλείσει, όσο και αν προσπαθεί να το πνίξει στο αλκοόλ.

Μια τέτοια μεθυσμένη βραδιά για την Τζουλς, θα σηματοδοτήσει την καταστροφή της ζωής της. Μπορεί η ίδια να μη θυμάται τι συνέβη, αλλά εφόσον το πορτοφόλι της βρεθεί δίπλα στον δολοφονημένο άντρα, θα την καταστήσει ύποπτη. Όμως η Τζουλς δεν έχει λόγο να σκοτώσει κάποιον. Η υποψία της αστυνομίας θα έχει άμεσες επιπτώσεις στη δουλειά της. Κι ενώ εκείνοι είναι βέβαιοι ότι η Τζουλς κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του άντρα, η Τζουλς αποφασίζει να  υπερασπιστεί τον εαυτό της, ξεκινώντας την προσωπική της έρευνα και  δημοσιεύοντας τα στοιχεία σε ένα βλογκ.

Παρά τα ευρήματα της, η αστυνομία εξακολουθεί να τη θεωρεί ως τη μοναδική ύποπτη, με κάθε προσπάθεια της να θεωρείται ως μια απόπειρα να ταράξει τα νερά, αναγκάζοντας την Τζουλς σε πιο ενδελεχή έρευνα, ώστε να την πάρουν στα σοβαρά. Όμως ποια θα είναι η τελευταία της ανακάλυψη;

Ένα βιβλίο, που θα σας κρατήσει για καιρό μακριά από καταχρήσεις. Διαβάζεται γρήγορα, αν και η ηρωίδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αμφιλεγόμενο πρόσωπο, που δεν ξέρει ο αναγνώστης αν πρέπει να τη συμπαθήσει ή όχι. Οι καλές της προθέσεις δεν είναι πάντοτε ανιδιοτελείς. Θα καταφέρει η Τζουλς να ανακαλύψει την αλήθεια και πως θα την αντιμετωπίσει;       

Μαίρη Β.

 

 

Διαβάστε επίσης: