Φόνος 5 Αστέρων

 

Έλενα Ακρίτα

Φόνος 5 αστέρων

 

Δεκέμβριος του 2004….. Μια οικογενειακή τραγωδία. Ένα  μικρό κορίτσι ξεφεύγει από την προσοχή του πατέρα της και βρίσκεται πνιγμένη, στη λίμνη Στυμφαλία. Μια φιγούρα, παρατηρεί  κρυμμένη, να δει αν όλα έγιναν σωστά. Δεκέμβριος του 2014…. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Γιάννος Ασλάνογλου, μεγαλοεπιχειρηματίας, βρίσκεται νεκρός μετά από το  καθιερωμένο οικογενειακό τραπέζι της χρονιάς. Η κόρη του Σόνια και η καλύτερη της φίλη Ελσινόρη, θα προσπαθήσουν να βρουν την άκρη του νήματος. Ήταν  φόνος ή απλά λόγοι υγείας;

Όταν έμαθα ότι κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο της Έλενας Ακρίτα, έτρεξα να το προμηθευτώ. Μόνο και μόνο το εξώφυλλο, με ενθουσίασε. Ένα ματωμένο, λευκό λουλούδι, ένα τριαντάφυλλο ποικιλίας «πολικός αστέρας». Καλά, μη νομίζετε ότι το αναγνώρισα με το που το είδα και τώρα το αναφέρω για εντυπωσιασμό, απλά η συγγραφέας το αναφέρει  μερικές φορές, σε κάποιες σελίδες. Πίσω στο θέμα μας, λοιπόν. Με το που ξεκίνησα την ανάγνωση, άρχισα να δυσανασχετώ. Ενώ το βιβλίο σαν αστυνομικό που είναι, είχε μια  δολοφονία από την αρχή, με ξένιζε  λίγο ο τρόπος που η κυρία Ακρίτα ξεδίπλωνε τους χαρακτήρες. Πολλές αναφορές στο lifestyle και περιγραφές του πλούτου των ηρώων. Στη συνέχεια όμως, η ιστορία αρχίζει να σε βάζει στο ρόλο του ντετέκτιβ και δε θα ησυχάσεις, μέχρι  να μάθεις ποιο από όλα τα πρόσωπα του βιβλίου, είχε το κίνητρο να κάνει το φόνο.

Μην τα πολυλογώ, το βιβλίο έχει γραφτεί πολύ προσεγμένα, και η συγγραφέας δεν έχει αφήσει τίποτα στη τύχη και κανένα κενό στην υπόθεση. Έχει όλα όσα περιμένει κανείς από ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, φόνους, αγωνία, μυστήριο, ψέματα και αποκαλύψεις. Αν στην αρχή σας μπερδέψει λίγο το ύφος, δώστε του μια ευκαιρία και σύντομα, θα μπείτε τόσο στο πετσί του ρόλου, που δε θα θέλετε με τίποτα να βγείτε από αυτό. 

 

                                                                                                                          Μάρω Κόλλια