Έκπτωτος Άγγελος

 

Νικόλ Άννα Μανιάτη

Έκπτωτος άγγελος

Στο καινούργιο της βιβλίο, η Νικόλ-Άννα Μανιάτη, θίγει ένα πολύ δύσκολο και ιδιαίτερο θέμα, αυτό της παιδικής κακοποίησης! Ένα κορίτσι, η Σοφία, από τα πρώτα χρόνια της ζωής της βιώνει καθημερινά πολύ επώδυνες καταστάσεις, από το πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής της! Όλη αυτή η βία, θα εισχωρήσει στην παιδική ψυχή της, κάτι που όσο μεγαλώνει, διογκώνεται και δημιουργεί πολλά προβλήματα. Παίρνει απεριόριστη αγάπη από τον πατέρα και τους παππούδες, αλλά για τη Σοφία αγάπη σημαίνει τιμωρία και όχι χάδια, φιλιά και κατανόηση. Η ψυχοθεραπεία δε βοηθά, η Σοφία εμμένει στην διαστρεβλωμένη άποψη που έχει για το περιβάλλον που τη μεγάλωσε και βρίσκει διέξοδο στον κίνδυνο και τον αυτοτραυματισμό, προσπαθώντας να κερδίσει την αποδοχή και την αγάπη, έτσι όπως την έχει πλάσει στο μυαλό της!

Οι περιγραφές της κακοποίησης του παιδιού θα ταράξουν τον αναγνώστη και ίσως να σκέφτεται αυτό το βιβλίο μέρες μετά! Η υπόθεση ξετυλίγεται κάπου ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, κάτι που μπερδεύει  λίγο, ενώ υπάρχουν και κομμάτια που δεν καταλαβαίνεις σε ποιους αναφέρεται η συγγραφέας! Επίσης κάποιοι ήρωες μου φάνηκαν – ας μου επιτραπεί η έκφραση- εξωπραγματικοί ως προς το χαρακτήρα τους.

Σαν σύνολο μπορώ να πω ότι είναι ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο, το οποίο κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και σε πολλά κομμάτια, χτυπάει κατευθείαν στο συναίσθημα.

                                                                                                            

                                                                                                     Μάρω Κόλλια