219 Ημέρες Βροχή

 

Αφροδίτη Βακάλη

219 Μέρες βροχής

 

Η συγγραφέας, μας μεταφέρει σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας.

Επί μήνες δεν έχει σταματήσει να βρέχει, κάτι  πρωτόγνωρο για τους κατοίκους. Το νερό σχηματίζει αυλάκια, ή μάλλον ποτάμια ολόκληρα! Τρυπώνει μέσα στα σπίτια, γεμίζει υγρασία τους τοίχους και φουσκώνει τα παραθυρόφυλλα. Οι άνθρωποι έχουν χάσει την υπομονή τους, καθώς δεν αντέχουν άλλο αυτή την αποπνικτική ατμόσφαιρα και τα ρούχα τους, που είναι μονίμως νοτισμένα ή βρεγμένα.

Σύντομα όμως, η βροχή θα είναι το τελευταίο που θα τους απασχολεί…

Και αυτό, γιατί θα ανακαλύψουν το πτώμα ενός μικρού κοριτσιού στην άκρη του δρόμου! Συγκλονισμένοι, προσπαθούν να καταλάβουν πως βρήκε τους γονείς τέτοια συμφορά! Ο δολοφόνος όμως δεν αρκείται στο μικρό κοριτσάκι, αλλά συνεχίζει ακάθεκτος! Σύντομα  λοιπόν, δεν υπάρχει σπίτι, να μην προσεύχεται καθημερινά, να μη τους χτυπήσει την πόρτα ο θάνατος και ο πόνος!

Ο αστυνόμος Σκιαδάς,  αναλαμβάνει να ανακαλύψει το δολοφόνο και ψάχνει με αγωνία ποιός έκανε κάτι τέτοιο, αλλά και γιατί, έχοντας ως στόχο να τον σταματήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Οι άνθρωποι, απελπισμένοι και φοβισμένοι θα αναρωτιούνται αν όλο αυτό είναι δίκαιο, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και με το δικό του οικογενειακό δράμα! Δε θέλω όμως να πω κάτι το οποίο θα μαρτυρήσει την πλοκή, έτσι αφήνω τον αναγνώστη να σκεφτεί μόνος του, αν όλη αυτή η αδικία θα αποκατασταθεί, ή αν θα θριαμβεύσει το κακό.

Η Αφροδίτη  Βακάλη, έγραψε ένα ιδιαίτερο βιβλίο με πολύ αγωνία, στο οποίο ο αναγνώστης προσπαθεί να πιαστεί από την παραμικρή λεπτομέρεια για να ανακαλύψει ποιος είναι ο δολοφόνος! Το μόνο που ίσως κουράζει, είναι οι πληθώρα χαρακτήρων και ονομάτων που πρέπει να θυμάται κανείς!

 

                                                                                                                Μάρω Κόλλια