Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ

 

Μ. J. ARLIDGE

A ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ

 

Α μπε μπα μπλομ…. Στο άκουσμα αυτής της φράσης, σίγουρα θυμάστε με νοσταλγία τα παιδικά σας χρόνια, που μπροστά σε κάθε δίλλημα, σοκολάτα ή παγωτό, κρυφτό ή κυνηγητό, καταφεύγατε σε αυτόν τον τρόπο τυχαίας απόφασης.

Το βιβλίο αυτό όμως, καμία σχέση δεν έχει με παιδική αθωότητα  και χαρούμενες αναμνήσεις, το ακριβώς αντίθετο. Ένα αρρωστημένο μυαλό, στήνει παγίδα σε ζευγάρια ανθρώπων, τους απαγάγει και παίζει μαζί τους ένα κακόγουστο παιχνίδι – αν μου επιτρέπεται η έκφραση. Πρέπει ο ένας να σκοτώσει τον άλλον, με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

Όταν διάβασα την υπόθεση του βιβλίου, μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό, η σειρά ταινιών τρόμου SAW (Σε βλέπω). Σαν λάτρης αυτού του είδους, διάβασα αυτό το βιβλίο μέσα σε δύο μέρες, με τρομερή αγωνία να μάθω το τέλος. Υπόσχομαι λοιπόν, σε όλους εσάς τους αναγνώστες, πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό αστυνομικό-τρόμου μυθιστόρημα, που θα σας ταράξει και θα σας βάλει σε σκέψεις όσον αφορά στη φύση του ανθρώπου και στο τι κρύβει μέσα στην ψυχή του.

Οι τρόμο-φίλοι, έχουν ήδη βάλει στο πρόγραμμα να διαβάσουν  392 σελίδες καθαρής αγωνίας, φόβου και καταδίωξης.

Αλήθεια, εσείς τι θα κάνατε αν βρισκόσασταν αντιμέτωποι με το βασικότερο ένστικτο σας… αυτό της επιβίωσης;;;

ΥΓ: Είναι το πρώτο από τη σειρά βιβλίων, με ηρωίδα την Έλεν Γκρέις, του συγγραφέα  M. J. Arlidge. Στη χώρα μας, έχει μεταφραστεί  ακόμα ένα δικό του μυθιστόρημα,  το γύρω, γύρω όλοι και  περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια.

 

                                                                                                              Μάρω Κόλλια