Πορτρέτα εραστών και Ερωμένων

 

      Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

   

     Ο κέρσορας στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένων αναβοσβήνει και με προκαλεί να γράψω… εγώ ξεκινώ να γράφω, όμως μόλις διαβάσω τις λιγοστές σειρές, πατάω backspace και όλα σβήνονται. Πάντα είχα πρόβλημα με τους προλόγους ήθελα να μπαίνω με τη μία στο κυρίως θέμα, και με τις εκθέσεις στο σχολείο το ίδιο έκανα. (Τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά). Μου ’καναν παρατήρηση οι καθηγητές ότι χάνω βαθμούς με αυτόν τον τρόπο, να μπαίνω δηλαδή απευθείας στο θέμα, άντε να τους εξηγήσεις ότι αν δεν πιάσεις τον ταύρο από τα κέρατα, θα μείνεις δυο ώρες μέσα στην αίθουσα και στο τέλος θα παραδώσεις λευκή κόλα με απλωμένη την υπογραφή σου όσο πιο καλλιγραφικά μπορείς. Σία!!!

    Ένα άλλο θέμα που είχα με τις εκθέσεις ήταν ότι εφτά στις δέκα φορές έβγαινα εκτός θέματος και πολύ φοβάμαι ότι το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Όμως όχι δε θα πατήσω cntr + A  delete. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα μπω και στο θέμα μου, αρκεί βέβαια να σταματήσει όλο αυτό το παραμιλητό.

    Όπως έγραψα και παραπάνω είμαι η Σία, μικρή πίστευα ότι προοριζόμουν για κοινωνική λειτουργός, είχα όλη αυτή την ευαισθησία που απαιτούν τα κοινωνικά θέματα, όμως τελικά κατέληξα να γίνω αισθητικός. Ως αισθητικός έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες, κάθε γυναίκα κουβαλάει μαζί της και το βάσανο της, στην καθομιλουμένη άντρα, έτσι πέρα από τις προσωπικές εμπειρίες, έχω εμπλουτίσει τις γνώσεις μου και με ξένες. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτά που θα γραφτούν δεν είναι βασισμένα σε επιστημονικές μελέτες και έρευνες, όλα τα βλέπουμε από το πρίσμα των γυναικών (και ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα κι ως γυναίκες μεταξύ μας διαφωνούμε) εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όλα εδώ είναι υποκειμενικά.

    Θα σκεφτεί κάποιος τι σας φταίνε τα δόλια τα αρσενικά και τα πιάνεται στο στόμα σας. έλα μου ντε; Κανείς δεν ξέρει! Δε θα σταθώ στο γεγονός ότι και οι άντρες το ίδιο ακριβώς κάνουν με το θέμα γυναίκα, με τις παρέες τους. Πόσο να μιλήσεις πια για αθλητικά και Formula1. Α αγαπητοί μου ο έρωτας και οι άντρες είναι το αλατοπίπερο στη ζωή των γυναικών, όπως και οι γυναίκες και το σεξ το αλατοπίπερο στη ζωή των αντρών.

    Αλλά αρκετά, ας ξεκινήσουμε με τα πορτρέτα. Και θα κάνω αρχή με μια πολύ προσωπική και συγκεκριμένη εμπειρία, θα αναφερθώ στον πρώτο έρωτα, και θα αναφερθώ στον πρώτο προσωπικό μου έρωτα που χάνεται στα βάθη του χρόνου (και της λήθης). Δεν είμαι τόσο μεγάλη, απλά την πρώτη φορά που ερωτεύτηκα όπως πίστευα τότε ήταν στη Δευτέρα δημοτικού, από μικρή στα βάσανα. Το αντικείμενο του έρωτα μου φυσικά δεν το έβλεπα σεξουαλικά στα εφτά μου, απλά μου άρεσε να τον κοιτάω, και εδώ που τα λέμε δεν ήταν και τίποτα ιδιαίτερο. Ένα αγοράκι κάπως μαυριδερό, το λέγανε Αντώνη, αν θυμάμαι καλά, και καθόταν στη μεσαία σειρά προς τα πίσω. Εγώ καθόμουν στη σειρά προς το παράθυρο. Μια βδομάδα κράτησε εκείνος ο έρωτας, τον κοίταζα συνέχεια, αντί να κοιτάω το δάσκαλο που έκανε παράδοση και έγραφε στον πίνακα εγώ είχα μαγνητιστεί από τον Αντώνη, για άγνωστο λόγο. Ώσπου στο τέλος της εβδομάδας, ή στις αρχές της επόμενης, ένας κακός βαθμός, μια παρατήρηση από τον δάσκαλο, μια κοκκινάδα στα γραφτά του Αντώνη τον έκαναν να μου επιτεθεί λέγοντας μου. «Γύρνα και εσύ μπροστά σου, που όλη την ώρα γυρνάς και κοιτάς». Αυτό ήταν, τα τρυφερά μου παιδικά αισθήματα μόλις είχαν απορριφτεί, αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση και γι αυτό αναφέρω το γεγονός, είναι ότι αν και εφτά χρονών, και μάλιστα χωρίς να τα έχω κλείσει, ο εγωισμός μου κέρδισε, τα αισθήματα σβήστηκαν αυτόματα και αφού γύρισα μπροστά μου δεν ξανασχολήθηκα με τον Αντώνη, ούτε που του έριξα ξανά ματιά, σαν να μην υπήρχε. Και αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν στα εφτά να δείχνεις τόση δύναμη χαρακτήρα και δεκαπέντε και είκοσι χρόνια αργότερα, ο εγωισμός σου να είναι στραπατσαρισμένος στα πόδια του αγαπημένου σου, πως καταφέρνει η θλίψη από την απώλεια του αγνώμονα εραστή να πατάει τον εγωισμό σου και να τον νικάει, οπότε μόνο ο χρόνος να είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να νικήσεις την θλίψη;       

Σία 

 

 

    Ο ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ... ΕΡΑΣΤΗΣ 

      

     Κάποιοι από εμάς έχουν μεγαλώσει με τον πατέρα να εργάζεται και να κερδίζει τα λεφτά για την οικογένεια και τη μητέρα να παραμένει στο σπίτι μεγαλώνοντας τα παιδιά, κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού που ποτέ δεν τελειώνουν, μαγείρεμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, σιδέρωμα και ό,τι άλλο απαιτεί η νοικοκυροσύνη. Με μια λέξη κάποιοι μεγάλωσαν με πατέρα Ανατολίτη. Άραγε τόσα χρόνια μετά που η γυναικεία χειραφέτηση έχει εδραιωθεί και στην ελληνική κοινωνία, έχει εξαλειφθεί αυτό το είδος άντρα; Φήμες λένε ότι δεν έχει, αλλά με το πέρασμα των χρόνων έπρεπε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, μόνο που αντί να καλυτερέψει κατά κάποιο τρόπο χειροτέρεψε αφού οι απαιτήσεις του Σύγχρονου Ανατολίτη Έλληνα Άντρα, είναι η σύζυγος να εργάζεται, οπότε να συμβάλει στα έξοδα του σπιτιού, αλλά και να κάνει όλες τις οικιακές δουλειές χωρίς τη δική του βοήθεια. Κι αν κοιτάξεις κάποιον με απορία θα σου απαντήσει :

        " Δεν έχω δικαίωμα επιστρέφοντας κουρασμένος από τη δουλειά να βρω ένα πιάτο ζεστό φαγητό να με περιμένει και να ξεκουραστώ;" 

        Τι ακριβώς εννοεί αυτό το είδος άντρα ξεκούραση! Μα να αράξει στον καναπέ, να απλώσει τα πόδια του πάνω στο τραπεζάκι, που εσύ μόλις είχες ξεσκονίσει και να αρχίζει να αποβλακώνεται μπροστά στην τηλεόραση με διάφορα προγράμματα (κυρίως αθλητικά) η καλύτερη τους τα ματς, Δεν είναι λίγες οι φορές που καλούν και φίλους να παρακολουθήσουν όλοι μαζί ένα ντέρμπι στο σπίτι σας, ενώ εσύ είσαι υποχρεωμένη να σερβίρεις παγωμένες μπύρες και μεζέδες, αν δεν έχουν την ελάχιστη ευγένεια να παραγγείλουν πίτσες. "Μα γιατί να παραγγείλω πίτσες όταν έχω στο σπίτι μου την καλύτερη μαγείρισσα" (μετά τη μαμά τους φυσικά), έτσι πιστεύουν ότι σε έπεισαν, αλλά εσύ την ώρα που μαγειρεύεις σκέφτεσαι να ζητήσεις το τηλέφωνο του δικηγόρου που έβγαλε το διαζύγιο σε κάποια συνάδελφο σου, που πλέον χαίρεται την ελευθερία της φροντίζοντας μόνο τον εαυτό της βγαίνοντας με τεκνά και βάζοντας τέρμα στη μιζέρια!

            Και ενώ εσύ σκέφτεσαι αυτά τον ακούς από το σαλόνι να σου φωνάζει. "Μωρό πιάνεις δυο μπύρες σε παρακαλώ;" - - - "Όχι δυο, τρεις" δίνει την παραγγελία ένας άλλος  από τους φίλους του. "Στεγνώσαμε."   Και εσύ δίνεις όρκο ότι στον επόμενο αγώνα θα πας με τις φίλες σου σε μπαρ ώστε να απολαύσεις ανδρικό στριπτίζ σαν όλες εκείνες τις ξελιγωμένες, όπως τις θεωρούσες όταν ήσουν ακόμα στα μέλια με τον λεγάμενο! Τελικά φορτώνεσαι με την παραγγελία για να ακούσεις. "Τι τις έφερες όλες αυτές, θα ζεσταθούν και δε θα πίνονται!" Εννοείται ότι πρέπει να χαμογελάς όση ώρα είναι παρόντες οι φίλοι του, ο ανατολίτης δεν ανέχεται κατεβασμένα μούτρα και κυρίως παρουσία τρίτων, αν σε δει με χαλασμένη διάθεση  ακόμα και εξαιτίας μιας κακής ημέρας στη δουλειά θα αρχίσει τα παράπονα ότι δε φέρεσαι σωστά, δεν είναι ευγενικό και ότι δε θες να περνάει καλά. Ότι οι φίλοι του το κατάλαβαν και θα έχουν να λένε. Και εκείνος δε θέλει να λένε, αφού γυρνάει δεξιά και αριστερά και καυχιέται ότι σε έχει υποταγμένη, σήκω πάνω, κάτσε κάτω. Κι ενώ εσύ προσπαθείς να χαλαρώσεις χαζεύοντας κάποιο άλλο πρόγραμμα ή ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο, πετάγεσαι όρθια από τις φωνές τους που είτε πανηγυρίζουν, είτε βλαστημάν ή τετοιώνουν τη μάνα του διαιτητή ή κάποιου παίχτη.

            Τελειώνοντας το ματς, αφού καθίσει πρώτα η αντροπαρέα να συζητήσει τα του αγώνα και να τελειώσει την μπύρα και ένα ακόμα απολαυστικό ορεκτικό φτιαγμένο από τα χεράκια σου, οι φίλοι φεύγουν, εκείνος πάει να ετοιμαστεί και σε αφήνει μόνη σου να συμμαζέψεις το χάος που άφησε πίσω της η αγέλη των κάφρων με αρχηγό τον αγαπητό σύντροφο σου. Βάζεις τα πιάτα στο πλυντήριο αν είσαι από τις τυχερές που έχεις, αλλιώς τα μαζεύεις στοίβες στο νεροχύτη, τελευταία πας στο μπάνιο να ετοιμαστείς και επιστρέφεις στο κρεβάτι όπου τον βρίσκεις είτε να ροχαλίζει (ο αναίσθητος) είτε στην περίπτωση που το ποδόσφαιρο λειτουργεί διεγερτικά για εκείνον και έχει δεχτεί και κάποια θετικά σχόλια για σένα από τους φίλους του, να έχει πονηρά σχέδια στο μυαλό του. Στην πρώτη περίπτωση αναρωτιέσαι πότε πρόλαβε να κουραστεί τόσο μιας και καθόταν ολόκληρο το απόγευμα ώστε να πέσει ξερός, ενώ στη δεύτερη δεν αντέχεις ούτε να τον κοιτάξεις, όμως όταν ο ανατολίτης το αποφασίσει πρέπει να συμβεί, μόνο που εσύ, πεθαμένη από την κούραση, τον έχεις αφήσει κάπου στη μέση, όχι ότι τον πειράζει και πολύ αφού εσύ στην αγκαλιά του μορφέα, δεν έχεις απαιτήσεις για να ικανοποιήσει τη θηλυκή σου πλευρά.

    Όσες τυχερές…. Να τον χαίρεστε!!!

Σία

 

 

    Ο ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ

   

    Ωραία που θα περάσετε!!! Κάθε φορά που θα χρειάζεται να βάλει το χέρι στην τσέπη θα ισοδυναμεί για εκείνον με θάνατο αγαπημένου προσώπου, "και εσείς θα πρέπει να τον ακολουθήσετε σε μια κηδεία" και μήπως δεν θα είναι αφού θα πρέπει να αποχωριστεί το υπέροχο χαρτονόμισμα ή και απλό νόμισμα που έκρυβε σαν φυλαχτό στην τσέπη του; Ελπίζω να μην είστε τόσο άτυχη ώστε από το πρώτο ραντεβού να σας αφήσει να πληρώσετε εσείς το λογαριασμό, αν και λίγο να επιμείνετε δε θα σας στερήσει τη χαρά να καταβάλετε το αντίτιμο του καφέ ή του γλυκού που παραγγείλατε, νιώθοντας κομματάκι πιο ανάλαφρος αφού ο ίδιος θα αρκεστεί να πληρώσει μόνο το νερό που παρήγγειλε. Γενικά την ώρα που θα έρθει ο λογαριασμός και θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη, θα τον πιάνει βήχας, θα κοκκινίζει και όταν μετά θα κρατάτε το χέρι του θα είναι ιδρωμένο. (Τέτοια υπέρβαση έκανε, εσείς αν βουτούσατε στο κενό, και από θαύμα πέφτατε όρθια στα πόδια σας, δε θα ήσασταν ιδρωμένη;)

    Άντρας που πλησιάζει τα 35 και μένει ακόμα με τους γονείς του είναι ένα κακό δείγμα για το τι θα συναντήσετε. (Προσοχή, επειδή υπάρχουν και υψηλά ποσοστά ανεργίας και πλέον η ελληνική οικογένεια για άλλη μια φορά βάζει πλάτη και στηρίζει τα παιδιά της, μην συγχέουμε τον άνεργο με τον τσιγκούνη). Όμως ποιος άντρας που έχει εργασία και βγάζει έναν αξιοπρεπή μισθό μετά τα 30 του δε θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από την οικογένεια του και να έχει έναν χώρο αποκλειστικά δικό του, να μπορεί να βρίσκεται με το κορίτσι του, και να μην ενοχλεί τους δικούς του όταν μπαινοβγαίνει. Αν λοιπόν τηρεί τις προϋποθέσεις και όμως παραμένει στο πατρικό του, κλάψτε τα. Στην περίπτωση που κι εσείς δεν έχετε δικό σας χώρο, ούτε να διανοηθείτε ότι θα σας πάει σε ξενοδοχείο, ούτε στα πολύ φτηνά με τα βρώμικα σεντόνια. Εναλλακτική, να ρίξει τις μπροστινές θέσεις του αμαξιού, δανεικό κι αυτό από το μπαμπά του και να συμβεί σε κάποια ερημιά, αν δεν τσιγκουνευτεί τη βενζίνη… και τα προφυλακτικά δικά σας.

    Ένα κλισέ που ακολουθεί τους ανθρώπους του είδους είναι «ότι είναι σφιχτοί και στα αισθήματα τους»... μην σας κάνει εντύπωση λοιπόν αν θεωρήσει ότι του στοιχίζεται πολλά, ακόμα και στην περίπτωση που μοιράζεστε τα έξοδα, και αποφασίσει να βάλει τέλος στην σχέση σας, έτσι "σπάταλη" όπως του προκύψατε... και φυσικό είναι αφού τον έχετε αναγκάσει να βγει από το σπίτι του, που του τα παρείχαν όλα οι γονείς του. Για ποιο λόγο να βγαίνει και να ξοδεύεται... και εσείς πολύ απαιτητική είστε που θέλετε να συναντιέστε κάθε λίγο και λιγάκι. Δεν είναι και για χόρταση.

    Το αστείο όμως είναι πως συμπεριφέρεται στους φίλους του. Αφού συχνά πυκνά πάει και αράζει στο σπίτι τους, με άδεια πάντα τα χέρια, εννοείται... κι αν γίνει κουβέντα για να πάνε έξω για καφέ ή μπύρα, με μια δικαιολογία επιστρέφει πίσω στο δικό του. Ή θα του τα παρέχεις όλα δωρεάν ή αλλιώς δεν είσαι άξιος να απολαμβάνεις την παρέα του, η οποία συνήθως περιορίζεται στα ίδια και στα ίδια περιστατικά που επαναλαμβάνονται, μιας και οι εμπειρίες τους είναι και αυτές περιορισμένες.

    Αυτά για τον τσιγκούνη, θέλω όμως κορίτσια να ξεκαθαρίσουμε μια βασική διαφορά, ο άνθρωπος που δεν είναι τσιγκούνης δεν είναι μόνο αυτός που σπαταλάει αλόγιστα. Ο σπάταλος είναι απλά το αντίθετο του. Υπάρχουν και ενδιάμεσες αποχρώσεις ανάμεσα στο λευκό και στο μαύρο. Καιρός να τις ανακαλύψετε...

Σία

         

 

    Ο ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ...

          

      ...θέλει να τραβάει πάντα τα βλέμματα, όπου κι αν βρίσκεται, γιατί του αξίζει. Πάνω σου θα θαυμάσει την εξωτερική σου ομορφιά, αν και είναι αδύνατον να είσαι πιο όμορφη από εκείνον, γιατί απλά δε γίνεται, δεν έχει γεννηθεί πιο όμορφο πλάσμα από τον ίδιο.

            Αιώνια ερωτευμένος με τον εαυτό του, είναι ανταγωνιστικός με ό,τι κινείται, (κάποιες φορές και με ό,τι δεν κινείται), είναι γεννημένος να ομορφαίνει τον κόσμο, για αυτό σε κάθε ευκαιρία ανεβάζει φωτογραφίες του στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να δείξει πόσο τέλειος είναι και πόσο καλά περνάει γι αυτό το λόγο, περιμένοντας (αυτοστιγμής) να δεχτεί την αναγνώριση του κοινού του με άπειρα like. (Φυσικά έχει χιλιάδες φίλους ή ακόλουθους σε facebook και twitter)

            Την ώρα του την περνάει μπροστά από τον καθρέφτη, ενώ γυαλίζεται σε όποια γυάλινη επιφάνεια βρεθεί μπροστά του, στις βιτρίνες, στα παράθυρα των αυτοκινήτων, στο τζάμι που είναι τοποθετημένο πάνω στην τραπεζαρία. Όταν στέκεται μπροστά από την μπαλκονόπορτα δε θαυμάζει το τοπίο όπως θέλετε να πιστεύετε, αλλά την αντανάκλαση του εαυτού του στο τζάμι της πόρτας. Ακόμα και την ώρα της ερωτικής πράξης θα ανασηκωθεί για να θαυμάσει τον εαυτό του στην οθόνη της σβηστής τηλεόρασης. Όταν σας κοιτάει βαθιά μέσα στα μάτια, στην πραγματικότητα δεν χορταίνει να κοιτάει κι εκεί το είδωλο του, προσπαθώντας να καταλάβει αν τον βλέπεται κι εσείς όπως του αξίζει.  

            Θα έχεις προσέξει ότι το κορμί του είναι πιο λείο από το δικό σου, σε όλη του την έκταση. Όχι τρίχα, ούτε χνούδι δεν θα υπάρχει πάνω του, εκτός από τα μαλλιά και τα φρύδια που συνήθως είναι πιο επιμελής βγαλμένα κι από τα δικά σου, που μπορεί κουρασμένη από τον καλλωπισμό που σε υποχρεώνει η γυναικεία σου φύση να κάνεις, να καθυστερήσεις να τα βγάλεις παίρνοντας παράταση μια δυο μέρες. Κι ενώ οι υπόλοιποι άντρες γκρινιάζουν άμα τους γκρινιάζεις, ο γεννημένος όμορφος θα σου γκρινιάξει που έχεις αφήσει τον εαυτό σου ατημέλητο και απεριποίητο, δεν μπορεί εκείνος να σου δίνει αξία και εσύ να κυκλοφορείς σαν κακομοίρα, χαλώντας του την αισθητική και εκθέτοντας τον, αφού σε βλέπει κόσμος μαζί του. 

            Το ντουλάπι του είναι γεμάτο με καλλυντικά, κρέμες για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος, ημέρας, νύχτας, για μετά την αποτρίχωση, τσιμπιδόφρυδα κοκ. (Αν του έβαζαν ένσημα για τις ώρες που ασχολείται με τον καλλωπισμό του, θα έβγαινε στη σύνταξη πριν από τα όργανα της τάξης.)

            Κι αν τον καλλιτέχνη τον χαρακτηρίσαμε σαν ένα παιδί που αγαπάμε, ο νάρκισσος είναι ένα κακομαθημένο παιδί που στην πραγματικότητα δεν έχει χρόνο παρά μόνο για τον εαυτό του. Οι γύρω του υπάρχουν για να εξυπηρετούν την ανάγκη του για θαυμασμό, αφού το ωραίο υπάρχει για να το θαυμάζουμε. Η κάθε του πράξη από την πιο μικρή ως την πιο σπουδαία γίνεται με σκοπό να έχει αντίκρισμα από τους άλλους, ακόμα κι όταν κάνει κάτι το οποίο δεν είναι θεάρεστο πρέπει να μαθευτεί για να χειροκροτηθεί, αφού έχει την ανάγκη γενικότερα να επιδεικνύεται.

            Σε έναν άνθρωπο που είναι γενικότερα νάρκισσος, και δε μένει μόνο στα εξωτερικά κάλλη, θα αναγνωρίσετε μόρφωση και επίπεδο, και πάντα θα είναι πιο ικανός να θαυμάσει το πνεύμα και τα ταλέντα σας πέρα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, δυστυχώς όμως η πλειοψηφία τους είναι παιδάκια, οποιασδήποτε ηλικίας, που συχνά τα συναντάς σε γυμναστήρια να χτίζουν κορμί με απαγορευμένα αναβολικά που καταστρέφουν την υγεία τους χάρη λίγης παραπάνω όμορφης εμφάνισης, αφού στη ζωή αυτό είναι το Α και το Ω τους!

Σία

  

 

ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΕΡΑΣΤΗ ή ΕΡΩΜΕΝΗΣ που θέλει να σε αλλάξει….

 

ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΛΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙΣ                                                                                       

ΓΙΑ ΝΑ ‘ΣΑΙ ΠΛΑΪ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ

ΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ

ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΣΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ…

 

Είναι το τραγούδι που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω ανάλογες αξιώσεις, γιατί ρε φίλε ή φίλη να με αλλάξεις, σου παρουσιάστηκα ως κάτι διαφορετικό όταν με γνώρισες και σου βγήκα κάτι άλλο, δε με είδες όταν με ξεχώριζες μέσα στο πλήθος και τώρα θες να μου κάνεις κριτική για το ντύσιμο, για το χτένισμα και για τον χαρακτήρα….

…αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όλοι μέσα σε μια σχέση όσο να ‘ναι ξεβολευόμαστε από τις συνήθειες που είχαμε όταν ήμασταν ελεύθεροι και ωραίοι, και φυσικά πρέπει να γίνονται αμοιβαίες παραχωρήσεις, αλλά όλα έχουν τα όρια τους, δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση να με πάρεις ως κάποιον και να θες να πραγματοποιήσεις πάνω μου την ολική μεταμόρφωση.  Και στην τελική δεν είμαι το πειραματόζωο σου.

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΑΣΤΗ ΣΕ ΕΡΩΜΕΝΗ

Οι ερωμένες κοιτάνε περισσότερο να δώσουν ένα τόνο καλαισθησίας στα εξωτερικά γνωρίσματα του άντρα, είναι που μπορούν να αναγνωρίσουν ότι ο χαρακτήρας δεν αλλάζει εύκολα. Και εδώ πρέπει να παραδεχτώ ότι έχω πέσει και εγώ στη συγκεκριμένη παγίδα, και αφού τα μοιράζομαι όλα με τους αναγνώστες μου, ναι, θα σας πω. Το θυμάμαι σαν χθες, ήταν Νοέμβρης μήνας όταν συνάντησα εκείνο το αγόρι, κι ενώ εγώ ήμουνα ντυμένη σαν κρεμμύδι, εκείνος φορούσε βερμούδα και πέδιλα, (αυτά τα πέδιλα και τις σαγιονάρες ούτε το καλοκαίρι δεν αντέχω να τα βλέπω στους άντρες, πόσο μάλλον λίγο πριν μπει ο Χειμώνας). Από πάνω μια ζακετούλα, τι είδους κάψες μπορεί να είχε μέσα στο καταχείμωνο ποτέ δεν κατάλαβα. Το έφερε όμως η τύχη και πιάσαμε πολλές φορές την κουβέντα, και πρόσεξα πόσο όμορφα και ευγενικά χαρακτηριστικά είχε. Αλλά πείτε μου τώρα με το χέρι στην καρδιά, εγώ έφταιγα που ήθελα να του βγάλω την βερμούδα (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό), και να του βάλω ένα παντελόνι, (θα του πήγαινε περισσότερο ένα καλό υφασμάτινο από τζιν) και να του ανταλλάξω τα πέδιλα με κλειστό παπούτσι. Και αντί για εκείνο το μάλλινο ζακετάκι να του δώσω ένα πουκάμισο;  Κι αυτή την απεριποίητη αλογοουρά, να του την κόψω με ένα ψαλιδάκι. «Αγόρι μου έχεις τόσο ωραία χαρακτηριστικά, και χαραμίζεσαι, άσε που έχεις κλείσει τα 35 και έχεις ξεμείνει στην εφηβεία του εγγλέζου» .

Αυτές είναι συνήθως οι αλλαγές που θέλουν να πραγματοποιήσουν οι γυναίκες, έχω ακούσει φυσικά και κάτι υπερβολές τύπου, τον χώρισε επειδή δε φορούσε ρούχα διασήμων σχεδιαστών. Πήγαινε στην Εκάλη κοριτσάκι μου, κι αν είσαι τόσο WOW και σε κοιτάξει ο γόνος πλούσιας οικογενείας να σου βγάλω και το καπέλο!

Ας πάμε όμως στον άντρα εραστή, οι προτάσεις μόδας είναι  πιο σπάνιες , όχι όμως και ανύπαρκτες,  και ενώ εσύ έχεις καθίσει ώρες μπροστά από τον καθρέφτη για να κάνεις τα μαλλιά σου όσο το δυνατόν πιο μεταξένια και λεία, καίγοντας τα με το σίδερο, ώστε να μην πετάει ούτε τρίχα, μπορεί να ακούσεις το κορυφαίο από τα κατά τα άλλα υπέροχα, σαρκώδη χείλη του αγοριού σου. "Γιατί δεν δοκιμάζεις ένα άλλο χτένισμα; Ξέρεις τι! Θα σου πήγαιναν πολύ τα χτενίσματα των 80ς" και εκεί είναι που θες να βάλεις τις φωνές, αφού ξέρεις ότι το επόμενο που θα σου ζητήσει είναι οι βάτες στα ρούχα!

Αλλά αυτά είναι πταίσματα για τον εραστή, αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι οι ουσιαστικές αλλαγές, αυτές που δηλαδή έχουν σχέση με τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά της καλής του. Μπορεί να ξεκινήσει  από μια απλή πρόταση που να έχει σχέση με το ντύσιμο ή το χτένισμα αλλά στην πραγματικότητα εξετάζει πόσο διαθέσιμες είστε να αλλάξατε πράγματα για εκείνον, θέλει να σας μεταμορφώσει ώστε να ταιριάζετε στα στάνταρ του και να ταυτίζεστε με ό,τι ο ίδιος πιστεύει και θέλει. Δε σέβεται την προσωπικότητα σας. Όταν σας διάλεγε ήταν επειδή έβλεπε έναν καμβά με προοπτικές να κάνει τα δικά του σχέδια επάνω σας.

Μην πιστέψετε  σε καμιά περίπτωση πως ο  συγκεκριμένος τύπος άνδρα είναι διατεθειμένος να αλλάξει το οτιδήποτε επάνω του, ακόμα και εξωτερικά έχει υιοθετήσει ένα στιλ και αυτό είναι, αν σας αρέσει, αν δε σας αρέσει δε θα κάνει κάποια αλλαγή για εσάς. Θέλει να φοράει μπλε τζιν και άσπρο μπλουζάκι, αυτό θα φοράει χειμώνα καλοκαίρι, θέλει να ξυρίζει το κεφάλι του, θα το ξυρίζει, θέλει να έχει μούσια θα έχει (ελπίζω να αφήνει και το μουστάκι, η μόδα μόνο γένι έχει ξεπεραστεί).

Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς νιώθετε ικανοποίηση με τις προτάσεις και το ενδιαφέρον του συντρόφου σας, κι αν θεωρείται ότι σας κάνει ευτυχισμένους, μη μου δώσετε σημασία, απλά κορίτσια (και αγόρια) μην ξυπνήσετε κάποια μέρα με δανεική ταυτότητα.

Σία

 

ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΕΡΩΜΕΝΗΣ (;)

    Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (εδώ είμαστε…)

    

    … άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς, θα μπορούσα να αρκεστώ σε αυτήν τη λαϊκή παροιμία και να αφήσω τα συμπεράσματα δικά σας, όμως δε νομίζω ότι μπορώ να αφήσω αυτόν τον τύπο ανθρώπου ασχολίαστο. Και θα προτιμήσω το θηλυκό μοντέλο, γιατί η μανία της να κατακτήσει ό,τι σου ανήκει την κάνει εντελώς απρόσεχτη, αντιθέτως οι ανταγωνιστικοί άντρες, συνήθως είναι πιο προσεχτικοί και υπόγειοι, οπότε μπορεί να καθυστερήσει κάποιος να τους αντιληφθεί. Οι γυναίκες πάλι έχουν τόσο ανάγκη να ξεχωρίσουν, να φανούν ανώτερες, και να δεχτούν τα εύσημα που το κάνουν μπροστά στα μάτια σου. Και αναλόγως πόσο αθώα, εν λαϊκιστή κουτορνίθι είσαι, θα σου πάρει τον αντίστοιχο χρόνο να το πάρεις είδηση.

    Για αρχή η ανταγωνιστική δεν κάνει εχθρούς, συνειδητά τουλάχιστον, θέλει γύρω της να έχει μόνο φίλες, συνήθως υποτελείς. Τις γεμίζει με κομπλιμέντα και προσπαθεί να τις ανεβάσει, ευχαριστώντας τες με τα διάφορα σχόλια της. Ποιον ανταγωνίζεται; Ό,τι θυμίζει θηλυκό. Είναι ικανή μπροστά στα μάτια σου να φλερτάρει το αγόρι που σου αρέσει, ακόμα και το ίδιο το αγόρι σου, παριστάνοντας το αθώα, και παίρνοντας διπλή ευχαρίστηση αν ο τύπος (που πήγες και τον βρήκες και εσύ) της δώσει λίγη σημασία. Στην ερώτηση αν έχει σκοπό να κάνει κάτι μαζί του, θα απαντήσω, όχι αναγκαστικά. Από την στιγμή που θα θεωρήσει ότι έχει κατακτήσει την καρδιά και το μυαλό του αγοριού- άντρα, είναι καλυμμένη, οπότε τα έχει καλά διπλά με τον εαυτό της, αφού θεωρεί ότι δε χάλασε τη φιλία σας για κάποιο αρσενικό. Κάνοντας σας χάρη να γεύεστε τα ψίχουλα που σας προσφέρει εκείνος,  ενώ την ίδια στιγμή είναι βέβαιη ότι αν κουνήσει το μικρό της δαχτυλάκι εκείνος θα τρέξει πίσω της. Αλλά δεν τη νοιάζει. Δεν σταματάει όμως μόνο στον εραστή, σύζυγο. Θέλει να σας ξεπεράσει όπου πιστεύει ότι εσείς υπερτερείτε.

    Αν της πείτε ότι θα κάνετε κάτι, οτιδήποτε και να είναι αυτό, από το ότι θα ποζάρετε σε ζωγράφο σαν μοντέλο, μέχρι ότι θα πέσετε με αλεξίπτωτο, θα προσπαθήσει με επιχειρήματα να σας αποτρέψει. «και δε βαριέσαι να ποζάρεις τόσες ώρες ακίνητη μπροστά από έναν ζωγράφο που θα σου συμπεριφέρεται σα να είσαι μαριονέτα» ή «κι αν δεν ανοίξει το αλεξίπτωτο;» Μη σας κάνει εντύπωση αν μάθετε από την ίδια λίγες μέρες αργότερα, ότι πόζαρε σε ζωγράφο την ώρα που έπεφτε από ένα αεροπλάνο με αλεξίπτωτο. (Θα ήταν καλύτερα αν της είχατε πει ότι θα πέφτατε χωρίς αλεξίπτωτο… αλλά ξέρω δεν είστε τέτοιος άνθρωπος). Ο λόγος που θα σας το πει, δεν είναι επειδή θέλει να είναι διάφανη απέναντι σας και να μην σας κρατάει μυστικά, ή ο φόβος μήπως και το μάθετε από κάποιον άλλο, απλά θέλει να έχει την ευχαρίστηση να βλέπει την έκφραση σας όταν ακούτε από το στόμα της ότι έκανε κάτι που είχατε σκοπό να κάνετε εσείς. Επίσης άμα ξεκινήσετε τα ΜΑ και τα ΜΟΥ, εκείνη θα νιώσει την ψεύτικη ικανοποίηση ότι τη ζηλεύεται.

    Και ενώ η σχέση σας έχει ξεκινήσει με το να σας κολακεύει αυτό με τον καιρό αλλάζει. Αρχίζει να κάνει ειρωνικά σχόλια ενώ θυμώνει φανερά με τις επιτυχίες σας, όταν τις της αναφέρεται. Πάντα στο μυαλό της προσπαθεί να βρει κάτι ανάλογο (καλύτερο σε αξία) από αυτό που εσείς έχετε καταφέρει. Αν για παράδειγμα της πείτε ότι ο τάδε σας φλερτάρει θα σας απαντήσει ότι του έχει ρίξει ήδη χυλόπιτα, μπορεί επίσης να ακούσετε σχόλια του τύπου, «Εντάξει μωρέ και εσύ πως κάνεις έτσι, δεν είσαι και κανένα μοντέλο!». Την ώρα που εσείς απλά παραπονιέστε ότι βγάλατε ένα σπυράκι στο μάγουλο. (μετάφραση στο σχόλιο της, με τα χάλια που έχεις κανείς δε θα προσέξει το σπυράκι). Αν την γνωρίσετε σε φίλες ή συναδέλφους σας, έχετε το νου σας, αν έχετε κάνει μάλιστα το λάθος να κουτσομπολέψετε μαζί της, θα ‘ρθει η στιγμή που θα σας εκθέσει, κάνοντας σχόλια και λέγοντας πράγματα που και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να ανοίξει το στόμα του γι αυτά. Γενικά πρέπει να την κρατάτε σε απόσταση από τον περίγυρο σας, αν αντέχετε ακόμα να κάνετε παρέα μαζί της. Τι θα της χαλάσει το κέφι; Οι επιτυχίες σας, όπου κι αν είναι αυτές.

    Πάντως υπάρχει κάτι χειρότερο από την ανταγωνιστική φίλη. Τι; Η ανταγωνιστική αδερφή.                  

Σία

 

 

    Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ

 

    Είναι το χειρότερο είδος εραστή που θα μπορούσατε να βρείτε, μετά το σατράπη φυσικά με τον οποίο δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ και να του δώσω την ελάχιστη αξία, αφού πρόκειται για εγκληματία, (οπότε ας ασχοληθεί μαζί του απευθείας η αστυνομία και η δικαιοσύνη). Ο τουρίστας είναι ο άντρας ο οποίος γεμίζει τα κενά του μαζί σας. Πρώτα οι δουλειές του, ύστερα υποχρεώσεις, να βγει με φίλους και οικογένεια, μετά τα χόμπι και η ξεκούραση του και αν του περισσέψει χρόνος θα δει και το κοριτσάκι του... (ή ένα από αυτά τέλος πάντων). Κέντρο του κόσμου ο εαυτός του, εσείς απλά τυχαίνει να ζείτε μέσα σε αυτόν. Θα κρατήσει όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό ικανοποιημένο και ύστερα ίσως να σας απολαύσει ως ανταμοιβή των κόπων του. Φυσικά ευθύνεστε και εσείς που είστε τόσο καταδεχτική, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να σε θεωρεί ο άνθρωπος για τον οποίο ενδιαφέρεσαι, δεδομένη, και για να το κάνει του έχετε δώσει το δικαίωμα να το πιστεύει.

    Ποτέ δεν ξέρεται πότε θα σας επισκεφτεί, και θα σας χαρίσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του. Εσείς και να τον αναζητήσετε δε θα μπορέσετε να τον βρείτε, το τηλέφωνο του θα βουίζει ή θα είναι κλειστό, ή απλά θα σας πει ότι λυπάται πολύ αλλά δε θα μπορέσει «σήμερα». Δεν είναι το είδος άντρα που θα κάνει οποιαδήποτε θυσία ή έστω απλή παραχώρηση, δεν του αρέσουν οι εκπλήξεις γι αυτό μην προκαλέσετε την τύχη σας με μια επίσκεψη αν δεν σας έχει δώσει άδεια πρώτα. Ακούγεται σαν παντρεμένος είναι η αλήθεια. Όμως είναι δεσμευμένος με τη δουλειά του ή αυτό που θεωρεί δουλειά του και γενικά με τους φίλους και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του, σίγουρα πάντως δε νιώθει καμιά δέσμευση μαζί σας. 

    Βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος που είναι ο (αδέσμευτος). Ωραία περνάμε, αλλά γιατί να είμαστε αποκλειστικά μαζί αφού υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι. Μην είμαστε και εγωιστές... Έρχεται όταν έχει την ανάγκη σας, να ξεπεζέψει κάπου. Αν ξεμείνει από παρέα και δεν έχει τι άλλο να κάνει μπορεί να σκεφτεί "τι να κάνει εκείνη η ψυχή άραγε; Καιρό έχω να τη δω, μήπως να πάρω ένα τηλέφωνο!" Και αφού πάρει τηλέφωνο "Που χάθηκες; Ούτε ένα τηλέφωνο δεν αξίζω;" Α μπα, δε σας κάνει νάζια, απλά είναι όπου φυσάει ο άνεμος, και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει, ε και τέλος πάντων ας σταματήσω με τις παροιμίες... Με την ευκολία που θα σας θυμηθεί με την ίδια ευκολία θα σας ξεχάσει... το θολωμένο του μυαλό λειτουργεί "θέλω να πάω στο μουσείο της Ακρόπολης"… Και όχι η επόμενη σκέψη δε θα είναι που να τρέχω τώρα, απλά στο δρόμο μπορεί να θυμηθεί την πινακοθήκη και αν είναι πιο κοντά στον δρόμο του μπορεί να την προτιμήσει... λιγάκι επιπόλαιος, ε;

    Για όποιο λόγο και εάν ο τυπάς σας λειτουργεί σαν τουρίστας στην σχέση σας, βλέπει το σπίτι σας σαν τουριστικό θέρετρο και εσάς σαν καμαριέρα ή ξενοδοχοϋπάλληλο, αν και φαντασίωση με καμαριέρα έχω ακούσει με ρεσεψιονίστ όχι ακόμα, όμως ποτέ δεν ξέρεις... ή κάντε του μια κουβεντούλα, αν σας έχει κουράσει το σκηνικό και αν επιμένει να σας θεωρεί ιδανικό προορισμό διακοπών, όταν σας καλέσει για να κάνει κράτηση φροντίστε να είστε ρεζερβέ... δε θα ήταν κι άσχημο να κρεμάσετε και το χαρτάκι προειδοποίησης στο χερούλι της πόρτας σας "ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ!"

 

Σία

 

 

    Ο καλλιτέχνης:

           

    Παγκοσμίως τα δωμάτια των κοριτσιών είναι στολισμένα με αφίσες διάσημων αντρών, κυρίως ηθοποιών και τραγουδιστών (ποιητές και συγγραφείς δεν έχουν την ίδια τύχη είναι η αλήθεια). Φωτογραφίες σε πόζες χαριτωμένες ή σέξι, με μισάνοιχτα πουκάμισα ή και με γυμνό το στέρνο, και πονηρά χαμόγελα που κάνουν τα κορίτσια κάθε ηλικίας να αναστενάζουν και να κάνουν πονηρά όνειρα.

    Πόσο συνεπής όμως είναι ένας καλλιτέχνης με την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι γυναίκες για εκείνον, και που στην περίπτωση που είναι γνωστός έχουν φτιάξει τα ΜΜΕ για εκείνον; Ένα είναι δεδομένο ένας καλλιτέχνης όποια τέχνη κι αν υπηρετεί, διάσημος ή άσημος είναι το παιδί που όλες μας αγαπάμε αλλά που γρήγορα θα μας κουράσει με τις ανασφάλειες του και τις απαιτήσεις του αν δεν έχουμε ανεπτυγμένο μέσα μας το μητρικό ένστικτο και τη διάθεση να το νταντεύουμε. 

     Όταν κάποιο κορίτσι (οποιασδήποτε ηλικίας) μπλέξει με έναν καλλιτέχνη πρέπει να ξέρει και αν δεν το ξέρει να το πάρει σύντομα απόφαση ότι για το αμόρε της τον πρώτο λόγο θα έχει πάντα η τέχνη του. Όλες του οι ώρες θα είναι αφιερωμένες σε αυτή, και δε μιλάμε απλά για ένα συμβατικό οχτάωρο με τα σαββατοκύριακα και αργίες ελεύθερος. Όοοοχι! Όταν μπαίνεις σε μια τέτοια σχέση είναι όπως όταν ξεκινάς μια σχέση με άντρα παντρεμένο, κατά κάποιο τρόπο είσαι η παράνομη στην σχέση αυτή, το τρίτο πρόσωπο σαν να λέμε, μην περιμένεις να έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο, το γκεστ και αυτό όχι σε όλα τα επεισόδια. 

    Από την άλλη όμως ας μην τον κατακεραυνώνουμε, συνήθως οι καλλιτέχνες είναι ευαίσθητοι και τρυφεροί, όταν αγαπάν πραγματικά την τέχνη τους και δεν πέσεις σε ένα πλάσμα που ακολούθησε τον "εύκολο" δρόμο της τέχνης για να αποκτήσει χρήμα και αναγνωρισιμότητα, είναι ιδιαίτερα μορφωμένοι και δε θα βαρεθείς ποτέ να συζητάς μαζί τους. Το κακό βέβαια είναι ότι μπορείς να πέσεις στην περίπτωση άντρα που να έχει κλείσει τα σαράντα και να παλιμπαιδίζει σαν έφηβος, είναι ο τρόπος τους να χαλαρώνουν, αλλά αν θες έναν ώριμο άντρα σε εμφάνιση και συμπεριφορά βάλτο στα πόδια, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χειροδικήσεις και η πρόνοια να σου πάρει την επιμέλεια.

    Ένας καλλιτέχνης έχει το χάρισμα να έχει φαντασία, οπότε στο σεξ τουλάχιστον δε θα βαρεθείς ποτέ μαζί του. Κάθε φορά θα σε εκπλήσσει, βέβαια αν είσαι πιο παραδοσιακή απέφυγε το, γιατί δεν ξέρεις ποια στιγμή θα βρεθείτε στη μέση του δρόμου, με προβολέα κάποια κολώνα της ΔΕΗ, (αφού σαν καλλιτέχνης επιζητάει να δώσει σόου και χρειάζεται φώτα πάνω του) μην βρεθείτε και στο τμήμα βραδιάτικα.

    Όμως κορίτσια μια συμβουλή, αν είστε διατεθειμένες να μπλέξετε με αρτίστα μην κάνετε το λάθος να πέσετε στα τετριμμένα ότι οι καλλιτέχνες λένε ψέματα, όχι δε λένε, κι αν καμιά φορά φαίνεται ότι το κάνουν, εκείνοι πιστεύουν αυτό που όλοι οι άλλοι το ακούν σαν ψέμα.

    Για να ανακεφαλαιώσουμε ο καλλιτέχνης είναι το παιδί που όλες μας αγαπάμε και θαυμάζουμε, αλλά λίγες είναι ικανές να ανεχτούν και να αντέξουν τα καπρίτσια του για αρκετό καιρό. 

Σία

 

 

    Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΕΡΑΣΤΗΣ

   

    Επαναστάτης Με ή Χωρίς αιτία, πάντα βρίσκει τρόπο να κερδίσει πόντους στις γυναικείες καρδιές. Μέσα στη συμβατικότητα που έχει βυθιστεί ο σύγχρονος βίος μας ένας άντρας επαναστάτης, είναι σαν το αεράκι που χρειάζεται ο ανθρώπινος  οργανισμός πριν πάθει ασφυξία.

    Τον επαναστάτη δεν μπορείς να τον βάλεις σε καλούπια, δεν μπορεί να λειτουργήσει βάση καταστατικών και στάνταρ που επιβάλουν άλλοι, δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα πρότυπα ομορφιάς, το αν είσαι ψηλή ή κοντή, αδύνατη ή παχουλή, ξανθιά ή μελαχρινή, γαλανομάτα ή μαυρομάτα… του αρκεί να δει στα μάτια σου εκείνη τη λάμψη που θα την αναγνωρίσει σαν δική του. Μην προσπαθήσετε να τον κολακέψετε με χειροκροτήματα, αυτά είναι για τους ηγέτες που μαζεύουν τα πλήθη στις πλατείες και τους μιλούν, ο επαναστάτης έχει φωτιά που τον καίει και τον σπρώχνει συνεχώς να ενεργεί, όλα τα υπόλοιπα τα περιγελά.

    Το άσχημο με τον επαναστάτη, είναι ότι όπως και ο καλλιτέχνης έτσι κι αυτός με τον τρόπο του είναι αέρας και γλιστράει και φεύγει μέσα από τα χέρια σου. Βέβαια σε αντίθεση με τους περισσότερους καλλιτέχνες που είναι εγωκεντρικοί και μπορεί μέσω της τέχνης τους να ζητάνε την καλυτέρευση της ψυχής τους και την υστεροφημία, εκείνος έχει σκοπό του να σώσει τον κόσμο (ουτοπικό ε;) και για τον σκοπό του μπορεί να φτάσει ως την αυτοθυσία, τώρα για το αν θα αποκτήσει μέσω της προσφοράς του την υστεροφημία, αυτό θα το αφήσει στην κρίση της ιστορίας και των επόμενων γενεών.   

    Και φυσικά αφού ενδιαφέρεται για το κοινό καλό, δεν μπορεί από το να ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που έχει κοντά του, και φυσικά θέλει το κορίτσι του να είναι ευχαριστημένο, και είναι αποφασισμένος να το έχει ικανοποιημένο σε όλες τις πτυχές της σχέσεις τους. Και φυσικά αφού μπορεί να είναι αφοσιωμένος σε μια ιδέα έτσι συμβαίνει και με τη σύντροφο του, δε αναφερόμαστε σε ‘‘ντεμέκ’’ και δήθεν επαναστάτες, γιατί κυκλοφορούν και τέτοιοι. Για τον επαναστάτη η γυναίκα που θα ερωτευτεί είναι σαν την ιδέα του, ιδανική, δεν σκέφτεται στιγμή ότι μπορεί να τον κοροϊδέψει. Δε θα σε απατήσει, δε θα κοιτάξει αλλού, αλλά όλα αυτά μέχρι να τον καλέσει η επανάσταση για να αγωνιστεί, τότε θα σε έχει φυλαχτό στην καρδιά του, σκέψη να ξεκουράζετε τις ελεύθερες ώρες του, μα το σώμα του θα είναι μακριά γιατί η επανάσταση και ένα καλύτερο αύριο θα τον έχουν καλέσει.  

    Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία που πλέον συγχέουμε με τους επαναστάτες, και είναι εκείνοι των κουκουλοφόρων που σκορπούν τον τρόμο και το χάος στο πέρασμα τους. Σίγουρα επανάσταση χωρίς να προκαλέσει χάος δεν υφίσταται αλλά δε σημαίνει ότι και το κάθε χάος που δημιουργείται κάθε τρεις και λίγο (για να έχουν τα κανάλια να λένε) ότι είναι αναγκαστικά και επανάσταση. Αυτός ο ‘‘επαναστάτης’’ είναι ικανός να σε πυρπολήσει πάνω στο κρεβάτι σου, και το εννοώ κυριολεκτικά και χωρίς κανένα μεταφορικό και ευχάριστο υπονοούμενο. Οι τοίχοι του σπιτιού θα γεμίσουν με κακόγουστα graffiti, τα σεντόνια από την προίκα της μαμάς σου θα μετατραπούν σε πανό διαδηλώσεων και κάποιες φορές με άκυρα αιτήματα.   

    Επαναστάτης Με ή Χωρίς αιτία; Πρέπει να μάθουμε να τους ξεχωρίζουμε, η βία δεν σημαίνει αναγκαστικά και επανάσταση. 

Σία

 

 

    Ο ΕΝΣΤΟΛΟΣ

    

    Θα έχετε αντιληφθεί ως τώρα ότι δεν καταπιάνομαι με πορτρέτα βάσει του επαγγέλματος τους. Όμως τους ένστολους και κυρίως σε όσους το όπλο είναι απερίσπαστο "αξεσουάρ" της ενδυμασίας τους, δεν μπορώ να τους αφήσω ανεκμετάλλευτους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι κάποια επαγγέλματα κτίζουν το χαρακτήρα του ανθρώπου που το ακολουθεί, και ειδικά αυτά που έχουν εξουσία ή κάποιου είδους πρεστίζ. Ο δεύτερος είναι επειδή τα κοριτσάκια έχουμε κάποια ιδιαίτερη αδυναμία στα αγοράκια που φοράνε στολή, κρατάνε όπλο και έχουν εξουσία. (Αν και θα ήθελα να διαχωρίσω τη θέση μου, αν ο εραστής μου είναι απαραίτητο να φοράει στολή, προτιμώ να είναι στολή εργασίας, εκείνη του υδραυλικού, αντί για όπλο να κρατάει εργαλεία, και να επιδιορθώνει τις ζημιές, να είναι και κομματάκι χρήσιμος στο σπίτι, πέρα από το κρεβάτι...)

    Στους άντρες που οπλοφορούν και δεν αναφέρομαι μόνο στους ένστολους για να μην παρεξηγηθώ, τόσοι και τόσοι έχουν όπλο (νόμιμα ή παράνομα), το όπλο είναι η επέκταση του ανδρισμού τους. Η δύναμη που τους δίνει αυτό το μεταλλικό εργαλείο, που σε ένα δευτερόλεπτο μπορεί να στερήσει από κάποιον τη ζωή, λειτουργεί τουλάχιστον διεγερτικά. Αναφέρομαι στην ιδέα, ας ελπίσουμε ότι γίνονται ψυχολογικά τεστ πριν πάρει κάποιος, νόμιμα τουλάχιστον, όπλο στα χέρια του.

    Όμως ας επιστρέψουμε στη ψυχολογία των γυναικών που τους αρέσουν οι άντρες με στολή, μη φανταστείτε ότι αναγνωρίζουμε βαθμούς, με το ζόρι την υπηρεσία που ανήκει κάποιος, κι αυτό όχι πάντα. Για να λέμε και την αλήθεια, δε μας ενδιαφέρει κιόλας, και κάποιος που υπηρετεί απλώς φαντάρος μπορεί να μας τρελάνει, αποκλειστικά επειδή φοράει τη χακί στολή του.  Αυτό και μόνο του δίνει αξία στα μάτια μας. Το θέμα στην πραγματικότητα δεν το έχουμε με τις στολές κάθε αυτού, αφού ξέρουμε ότι όλοι οι άντρες λίγο πολύ μοιάζουν στην ανατομία όταν παραμένουν γυμνοί, γι αυτό και δε μας αρκεί να σας γδύσουμε και να ηρεμίσουμε. Το θέμα, η "παθογένεια" αν προτιμάτε, είναι με την εξουσία που μπορεί να έχει κάποιος και η στολή επιβεβαιώνει τον οποιοδήποτε τίτλο. Δυστυχώς, παρά τους αγώνες που δεκαετίες τώρα κάνουν οι γυναίκες ανά τον κόσμο για ανεξαρτησία, έχει περάσει στο DNA μας και κυρίως στο ασυνείδητο μας ότι ο άντρας απαιτείται να έχει εξουσία. Και συνήθως, όσο πιο ανεξάρτητη φαίνεται και όσο πιο ψηλά επαγγελματικά βρίσκετε μια γυναίκα, τόσο περισσότερο έχει ανάγκη να νιώθει ότι το έτερον της ήμισυ έχει κάποιου είδους εξουσία.

    Όμως πρέπει να καταλάβετε ότι οι γυναίκες πάνω από τις στολές και τους τίτλους του συντρόφου μας, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να μας εμπνέει σεβασμό, όχι τον τυφλό που χρωστούσαν οι γυναίκες στους άντρες τους στην εποχή των προπάππων μας. Θέλουμε να μας αγαπάει και όταν χρειάζεται να μας προστατεύει, με όπλο ή χωρίς και να μην κρύβεται πίσω μας.

Σία

 

 

      «LOOSER» : ο χαμένος… 

 
    …Τι μπορεί όμως να έχει χάσει ο χαμένος; Τα χρήματα του σε κάποια επένδυση; Ξεκίνησε να πάει κάπου και έχασε τον δρόμο του, και τώρα αναγκάζεται να ρωτάει τους περαστικούς να τον προσανατολίσουν. Ή μήπως έπεσε στον έρωτα κάποιας γυναίκας την οποία δεν μπορεί να κερδίσει και όμως επιμένει ενώ δεν έχει καμιά ελπίδα «γιατί σιγά μη γυρίσει τώρα αυτή να κοιτάξει αυτόν»! Έτσι το μόνο που καταφέρνει είναι να της ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, ενώ για  τον ίδιο είναι ένα μάταιο κυνήγι. Μήπως απλά είναι ο άτυχος; Ή αυτός που δεν προσπάθησε αρκετά να αποκτήσει ό,τι πόθησε. Ο ερωτευμένος που δείχνει  ενδιαφέρον για τον άνθρωπο του, με μηνύματα και κλήσεις μπορεί να θεωρηθεί  Looser; 
  
     Η αλήθεια είναι ότι χτυπάει κάπως άσχημα η λέξη στα αυτιά μας, και σε καμιά περίπτωση δε θέλουμε να ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, έχουμε εκπαιδευτεί να είμαστε οι δυνατοί, οι νικητές, κι ακόμα και αν πέσουμε να σηκωθούμε αμέσως όρθιοι και να στηριχτούμε στα πόδια μας, δεν υπάρχει χρόνος για στενοχώριες και κλάματα αυτά είναι για τους αδύναμους, για τους Looser, κοίτα μπροστά, βάλε στόχους και προχώρα, γίνε ρομπότ, αδιαφόρησε για φτηνούς συναισθηματισμούς, αυτοί μόνο πίσω θα σε πάνε, δεν υπάρχει χρόνος γι αυτά. Κατανάλωνε, κατανάλωνε, κατανάλωνε, ό,τι κι αν είναι αυτό, αναψυκτικά, πανάκριβα ρούχα, συνδρομές σε γυμναστήρια, προφυλακτικά, (να κάπου που θα φανεί χρήσιμος και ο έρωτας)… ζεις εφόσον καταναλώνεις… τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Looser?  Μα αν το στομάχι σου είναι σφιγμένο και όλα σου φαίνονται μάταια πως θα καταναλώσεις;
    
    Συνοπτικά Looser μπορεί να θεωρηθεί ο αδύναμος, και αδύναμος ποιος; Μα αυτός που δεν έχει γρήγορα αντανακλαστικά να αντιδράσει σε μια ατυχία, να αφήσει πίσω του χωρίς περιττές σκέψεις ότι τον ενόχλησε και να προχωρήσει μπροστά. Ή μπορεί να είναι αυτός που δεν τον καταλαβαίνουν οι άλλοι; Δηλαδή; Ο μη πρακτικός, αυτός που κυνηγάει μια οπτασία, είτε είναι έρωτας, είτε είναι ιδέα είτε οτιδήποτε μπορεί να τον αντιπροσωπεύει, πριν προλάβει να εκβιομηχανιστεί και το τελευταίο του κύτταρο, και ενώ όλοι οι άλλοι τον βλέπουν να οδεύει προς τον γκρεμό, και προσπαθούν να τον σταματήσουν, να τον σώσουν πριν φάει τα μούτρα του, γιατί νοιάζονται, πραγματικά νοιάζονται. Κι όμως εκείνος δεν έχει αυτιά για εκείνους παρά μόνο για τη σειρήνα του, δεν έχει μάτια για κάτι άλλο παρά μόνο για την οπτασία του και συνεχίζει να προχωράει προς τον γκρεμό, και οι περισσότεροι φοβούνται μήπως και τα καταφέρει, δεν είναι εποχή για έρωτες ή ηρωισμούς, δεν τους χρειαζόμαστε… και όταν θα γίνει η πτώση όλοι θα ανακουφιστούν και ύστερα θα σκεφτούν “εμείς του το είπαμε, ας μας άκουγε, τώρα θα γίνει σαν κι εμάς, θα ζήσει ήσυχα και ειρηνικά”. Μα η δύναμη της εμπειρίας δε θα τον αφήνει να ησυχάσει, σύντομα θα ψάξει για άλλη κινητήρια δύναμη γιατί θέλει να επαναλάβει την πτώση, γιατί είναι η πτώση που τον κάνει να νιώθει ζωντανός… και τώρα πείτε μου ποιος είναι πραγματικά Looser;    
    
   Αλλά μιας και παρουσιάζω πορτρέτο εραστή ας είμαι στον επίλογο πιο συγκεκριμένη. Στον έρωτα θεωρείται δυνατός εκείνος που αποχωρεί πρώτος. Και φυσικά χαμένος αυτός που μένει πίσω και πρέπει να βρει τρόπο να θεραπεύσει τις πληγές του, να ψάξει να βρει που έκανε το λάθος, να ζει με τις αναμνήσεις. Φυσικά υπάρχουν έρωτες κι έρωτες, χωρισμοί και χωρισμοί. Όμως πως μπορεί να θεωρηθεί αυτός που βρήκε τον άνθρωπο του στο πρόσωπο κάποιου και επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις ανασφάλειες του, τα άφησε όλα στη μέση, με την σκέψη ότι παρακάτω θα συναντήσει άλλο πρόσωπο, μιας και ουδείς αναντικατάστατος… είναι πράγματι ο νικητής; Και αυτός που έμεινε πίσω στην σχέση, που παρά το ότι έβλεπε τον γκρεμό, έμεινε ως το τέλος με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουν είναι πράγματι ο ηττημένος; Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορί¬σουμε κάποιες έννοιες; Βέβαια γιατί να το κάνουμε, έτσι είμαστε πιο ήσυχοι… είμαστε απλά οι δυνατοί, επειδή φύγαμε πρώτοι ή πρώτες…     
                                Σία

    

 

 

    ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΡΑ

            

    Τόσο από τον ίδιο τον εαυτό μου όσο και από φίλες ή απλά γνωστές, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εμείς οι γυναίκες, σε όποια κατηγορία και αν ανήκουμε από τις πιο ήρεμες ως τις πιο επαναστάτριες, ακόμα και οι φεμινίστριες, θέλουμε ο άντρας που είμαστε μαζί του να τιμά την έννοια της λέξης, να είναι εκείνος που παίρνει αποφάσεις, να επιβάλει την γνώμη του, όχι σε εμάς, στους άλλους, δηλαδή θέλουμε τον άντρα παραδοσιακό (όχι ανατολίτη, μην μπερδεύεστε μερικοί) όπως μας έχουν μάθει από το σπίτι μας οι μαμάδες μας και οι γιαγιάδες μας, εντάξει κάπως πιο εξελιγμένο, μην εμφανιστεί και με το εσώρουχο ως τον αστράγαλο, το θέμα είναι ότι θέλουμε τον άντρα, Άντρα με Α κεφαλαίο (για να μην κα­ταπιεστεί και μόνο δε θα βάλουμε όλα τα γράμματα της λέξης ΑΝΤΡΑΣ, κεφαλαία)

    Αλλά μη νομίζεται, και οι άντρες είναι παραδοσιακοί, θέλουν κι εκείνοι τις γυναίκες ΓΥΝΑΙΚΕΣ, τι εννοούν όμως με τη λέξη αυτή οι άντρες; Μα να την κάνουν ό,τι θέλουν, όμως δυστυχώς, για εκείνους δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα ή μήπως υπάρχει; Η αλήθεια είναι ότι αν και είναι είδος προς εξαφάνιση, υπάρχουν κάποια ελάχιστα τέτοια πλάσματα, (ε δε θα της πω και ακριβώς γυναίκες ή ανθρώπους τώρα, αν και μοιάζουν)...  για ποιο είδος μιλάω;

    Είναι εκείνη η γυναίκα (κυκλοφορεί και σε άντρα) που μόλις ερωτευτεί προσαρμόζει τα γούστα της, τις σκέψεις της, τις απόψεις της πάνω στου άλλου προσώπου, είναι είδος χαμαιλέοντα που αναζητεί πάντα έναν κηδεμόνα, καθαρά προσωπική γνώμη δεν είχε ποτέ, ταυτίζεται πάντα με της υπόλοιπης παρέας, ακόμα κι αν δεν έχει σχέση θα ταυτίζεται με της οικογένειας της ή των φίλων της. Ποτέ δεν φιλτράρει αυτά που ακούει, (πιθανόν τα φίλτρα της να χρειάζονται αλλαγή όπως και στους αποροφητήρες παλιού τύπου). Μπορεί πριν γνωρίσει τον έρωτα της (ή και μια απλή φίλη) να άκουγε ξένη ποπ και ξαφνικά να το γυρίσει σε οπισθοδρομική κομπανία και Αρβανιτάκη. Αν της υποδείξεις με ποιους πρέπει να κάνει παρέα, με αυτούς θα κάνει, αν της υποδείξεις ένα πρόσωπο που πρέπει να αποφεύγει αυτόματα γίνεται θανάσιμος εχθρός της. Στις εκλογές μπορείς να της δώσεις το ψηφοδέλτιο σταυρωμένο, μέσα στο φάκελο και εκείνη θα πάει να το ρίξει στην κάλπη. (Όχι φίλοι μου δεν είναι θέμα καλής πίστης, αλλά καμένων εγκεφαλικών κυττάρων, ίσως μιλούσε πολύ στο κινητό όταν ήταν μικρή). 

    Μαζί σου, όπως και με όποιον άλλον, νιώθει ευτυχισμένη και εσύ απλά σίγουρος!!! Σκέτο κελεπούρι βρήκες. Άλλο ένα θετικό στοιχείο είναι ότι προσαρμόζεται σε όλες τις παρέες και τις οικογένειες, της ορίζεις το πρόγραμμα όπου σε βολεύει κι αφήνεις το ρομπότ που έχεις για σχέση να το ακολουθεί πιστά. Μα ειλικρινά, δε νιώθετε ότι κερδίσατε το τζακ ποτ; Έχετε το κεφάλι σας σίγουρο, αλλά προσέξτε μήπως το μηχάνημα βραχυκυκλώσει και σας δημιουργήσει προβλήματα.

Σία 

 

     Ο Εραστής Του Καλοκαιριού

        

    Το καλοκαιράκι έχει κάνει την παρουσία του έντονη, και οι περισσότεροι είμαστε σε διάθεση διακοπών. Ήλιος, αλμύρα, δροσερά νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, απολαυστικά παγωτά... και φυσικά έρωτας, έρωτας, έρωτας...

    Όσοι όμως είσαστε ελεύθεροι πόσες πιθανότητες έχετε να βρείτε κάτι καλό σε μια εποχή που την χαρακτηρίζει η ανεμελιά, και κυρίως κατά τη διάρκεια των διακοπών σας οπότε η ανεμελιά πολλαπλασιάζεται στη δύναμη του κύβου; (αναφέρομαι σε αυτό το συμβολάκι <3> που πολλαπλασιάζει τον αριθμό τρεις φορές με τον εαυτό του, αν δεν τα πηγαίνατε ιδιαίτερα καλά με τα μαθηματικά ξεχάστε το ατυχές σχόλιο μου). 

    Άραγε η γλύκα από τις αγάπες του καλοκαιριού, λιώνει με τα πρωτοβρόχια; Και θα έρθει η στιγμή που θα βρεθείτε στη θέση της Σοφίας Αρβανίτη να τραγουδάτε, "Μη μου μιλάς για καλοκαίρια, για ακρογιαλιές και αστέρια, πες μου μονάχα πως κι εδώ το ίδιο μ' αγαπάς" πολύ 80s έγινε ο σημερινός μας εραστής, οπότε ας φύγουμε από τη δεκαετία του ντεκαπάζ και της περμανάντ και ας επιστρέψουμε στην εποχή του ίσιου μαλλιού και της μπούκλας.

    Ο τουρίστας εραστής θα ’ρθει η στιγμή που θα φαντάζει ο ιδανικός στα μάτια σας, για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτος λόγος ο ίδιος σας ο εαυτός, είστε πιο ανοιχτή προσωπικότητα, ανάλαφρη από τις καθημερινές υποχρεώσεις, το ίδιο συνήθως συμβαίνει και με το αντικείμενο του πόθου σας. Απαλλαγμένοι από ότι σας πιέζει στην καθημερινότητα  σας, δεν υπάρχουν γκρίνια και νεύρα ... και ούτε θα υπάρξουν αφού δε θα προλάβετε να παραγνωριστείτε. Η σχέση αυτή δε θα μπει ποτέ στο λούκι της ρουτίνας, ειδικά αν μένετε σε διαφορετικές πόλεις, και ακόμα καλύτερα αν μένετε σε διαφορετικές χώρες, (ένα πρωινό..... λα λα λα λα λα) Στην περίπτωση μάλιστα που δε μιλάτε καν την ίδια γλώσσα και δεν υπάρχει τρόπος να συνεννοηθείτε παρά με διάσπαρτες λέξεις, σπαστά αγγλικά, και νοήματα τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα αφού πρώτον αντί να μιλάτε κάνετε (διεθνής γλώσσα, του σώματος και του έρωτα) και δεύτερον γλιτώνετε ένα σωρό αηδίες που θα σας έλεγε για τον εαυτό του και τις απόψεις του, έτσι αποφεύγεται ο καυγάς, ο άντρας αναγκάζεται να γίνει πιο ρομαντικός και κρατώντας σας αγκαλιάς απολαμβάνει μαζί σας το ηλιοβασίλεμα και τα τόσα υπέροχα χρώματα που μπορεί να πάρει ο ουρανός!

    Με τη λήξη των διακοπών έρχεται ο αναπόφευκτος χωρισμός, ο εραστής του "καλοκαιριού" σας έχει χαρίσει κάποιες όμορφες αναμνήσεις, οι οποίες δε θα καταστραφούν από τα ελαττώματα του τα οποία δεν προλάβατε ποτέ να γνωρίσετε, πως να μη θεωρείται λοιπόν ο ιδανικός εραστής!!!

 

Σία

 

     Ο ΞΕΝΕΡΩΤΟΣ 

   

    ...ο τύπος άντρα που το σχόλιο του σε κάθε απάντηση σου είναι "ξενέρωσα τώρα" μην χαλιέστε, είναι ο άνθρωπος που ξενερώνει με το κάθε τι, το πρόβλημα ενενήντα εννέα τις εκατό είναι δικό του. Πιθανόν θεωρεί τον εαυτό του τόσο ξεχωριστό που του αξίζει το κάτι special. Τα πάντα του φαίνονται τόσο συμβατικά, που στην περίπτωση που συναντούσε UFO ούτε θα ανησυχούσε για πιθανή κατάληψη της γης από εξωγήινους, (δική του αιχμαλώτιση και ένα σωρό άλλα δεινά όπως δείχνουν ταινίες με παρόμοια θέματα) μα ούτε και θα του φαινόταν ως ένα ξεχωριστό γεγονός στο οποίο είχε την τύχη να είναι μάρτυρας (κατηγορίας ή υπεράσπισης δεν έχει καμία σημασία) απλά και πάλι θα ξενερώσει. (Που βρέθηκαν και αυτοί τέτοια ώρα να μας ενοχλήσουν, δεν καθόταν στον πλανήτη τους, φαντάσου σε πόσο ξενέρωτο πλανήτη μένουν που αποφάσισαν να έρθουν στη γη). Εντάξει ο σημερινός τύπος έχει καταλήξει κάπως επιστημονική φαντασία αλλά τι να πεις για έναν άνθρωπο που με το παραμικρό ξενερώνει.

    Αποτέλεσμα να σου μεταφέρει το ξενέρωμα του και να αρχίσεις αρκετά σύντομα να βαριέσαι την παρέα του, φυσικό επακόλουθο αφού είναι ο τύπος άντρα που δεν επιφυλάσσει καμιά έκπληξη για παρακάτω. Οι φίλοι του είναι μάρτυρες της τραγικής κατάστασης με την οποία γεννήθηκε και που από τη μέρα της γέννησης του κουβαλάει πάνω του, όπως και τα ζωτικά του όργανα.  Όταν είναι συντροφιά με άλλους ό,τι συζήτηση και να γίνεται του φαίνεται ανιαρή και αδιάφορη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα επαναλάβει το μότο της ζωή του «Βαριέμαι!».     

    Το χειρότερο που μπορεί να σας κάνει αυτός ο τύπος είναι να απαξιοί για ό,τι του λέτε που αφορά της ζωής σας, είναι αδύνατο να κρατήσει έστω και τους τύπους. Μην τον παρεξηγείται δεν το κάνει από κακό...

    -Με τι ασχολείσαι;

    -Είμαι γραμματέας σε πολυεθνική!

    -Ω δεν είναι βαρετό να συντάσσεις καθημερινά επιστολές που σου υπαγορεύει ένας κοιλαράς που χαζεύει τα πόδια σου την ώρα που εσύ γράφεις;

ή

    -Είμαι γιατρός κάνω την πρακτική μου σε ένα δημόσιο νοσοκομείο!

    -Δεν είναι ξενέρωτο να είσαι υποχρεωμένη να εξετάζεις ένα σωρό ανήμπορους φουκαριάρηδες σε ένα χώρο γεμάτο μικρόβια που συνήθως είναι και βρώμικος;

ή

    -Είμαι ηθοποιός!

    -Δεν ξενερώνεις που είσαι αναγκασμένη να μαθαίνεις ολόκληρα κατεβατά απ' έξω;

    Αλλά ακόμα και στο θέμα…

     -Τι κάνεις τις ελεύθερες ώρες σου;

    -Μ' αρέσει πολύ η ορειβασία.

    -Σοβαρά μιλάς και δε βαριέσαι να πρέπει να σκαρφαλώσεις; Εγώ θα ξενέρωνα ακόμα περισσότερο αφού ανεβαίνοντας θα σκεφτόμουν ότι όλο εκείνον τον δρόμο θα έπρεπε να τον ξανακάνω κατεβαίνοντας!

ή

    -Να ακούω μουσική και να διαβάζω ένα καλό βιβλίο.

    -Ξενέρωωωτοοοοο!!! να διαβάζεις τις ονειροφαντασίες ενός φαντασμένου... και γράφουν και πολύ πανάθεμα τους...

ή

    -Το clubbing

    -Δεν ξενερώνεις που πρέπει να στριμώχνεσαι ανάμεσα σε ένα σωρό άκυρους που χτυπιούνται χωρίς λόγο στον ρυθμό που οι ίδιοι νομίζουν ότι έχει η μουσική και να κρατάς το ποτό σου στο χέρι ενώ δεν έχεις ένα ασφαλές μέρος να βάλεις τα πράγματα σου;

    Δεν μπορείς να τον πιάσεις πουθενά.

    Θέματα που σίγουρα θα του φανούν ανιαρά και θα τον ακούσετε να παραπονιέται ότι ξενέρωσε, οπότε καλό θα ήταν να τα αποφύγετε:

  1. Πολιτική
  2. Αθλητικά
  3.  Μόδα
  4. Τέχνη (θέατρο, μουσική, εικαστικά, κινηματογράφος)
  5. Μαγειρική
  6. Επικαιρότητα
  7.  Επαγγελματικά
  8. Ερωτικά, συναισθηματικά
  9. Ζώδια
  10. Κοινωνικά

11. Ταξίδια, άλλοι πολιτισμοί

12. …

Στην πραγματικότητα και με δύο λέξεις, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, και αφού αναφερθήκαμε στον ανιαρό αυτό τύπο, που βαριέται τα πάντα, και τα πάντα τον ξενερώνουν, βαρέθηκα και εγώ, οπότε δε δέχομαι να ασχοληθώ άλλο μαζί του.

Σία

         

 

     "Ο ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΗΣ"

 

    Ο άντρας που έχει μαλώσει με το ρεαλισμό, με την πραγματικότητα και κάθε τι συμβατικό. Είναι λίγο καλλιτέχνης, λίγο φιλόσοφος, συνήθως μορφωμένος, γνώστης χιλίων διαφορετικών πραγμάτων τα οποία έχει βάλει στο μίξερ του μυαλού του, τα έχει ανακατέψει καλά και σας τα σερβίρει με μπόλικο τριμμένο, κατά προτίμηση, πάγο, σε ψηλό ποτήρι σαμπάνιας μιας και είναι μποέμ.

    Το κοκτέιλ των γνώσεων του λειτουργεί σαν παραισθησιογόνο πάνω σας, σας ζαλίζει και τον κάνει στα μάτια σας να φαίνεται ονειρικά γοητευτικός, φτάνει βέβαια να ξέρει γιατί μιλάει και να μην είναι απλές σάλτσες και σαπουνόφουσκες τα όσα λέει, στην περίπτωση που καταφέρεται να βγάλετε νόημα από τα λεγόμενα του.

    Μαζί του είναι σαν να ζείτε σε όνειρο που η μια εικόνα διαδέχεται την άλλη χωρίς καμιά απολύτως συνοχή, σα να λέμε ότι περπατάτε στον δρόμο φορώντας το ένα μόνο παπούτσι σας, το αριστερό και την στιγμή που αναρωτιέστε που είναι το δεξί ταίρι του, περνάτε έξω από μια εκκλησία όταν ξαφνικά πέφτετε από ένα γκρεμό, και την ώρα που κλωτσάτε τρομαγμένη τα σεντόνια σας από την εφιαλτική πτώση, δεν ξυπνάτε αλλά βρίσκεστε να ιππεύετε ένα καφετί άλογο με λευκή κοιλιά, φορώντας στο αριστερό σας πόδι κόκκινη γόβα στιλέτο και στο δεξί μαύρη μπότα με σπιρούνια. Κάτι σαν τα λιωμένα ρολόγια του Σαλβαντόρ Νταλί.

    Η γοητεία του σουρεαλιστή είναι ότι από τη μία δε δέχεται τη συμβατικότητα που τείνει να καταστρέψει την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου και από την άλλη ότι σας δίνει πάντα τροφή για σκέψη. Όμως όταν έχετε ανάγκη να του μιλήσετε για την πεζή καθημερινότητα σας πόσο πρόθυμος θα είναι; Αν κι εδώ που τα λέμε, ποιος άντρας είναι πρόθυμος να ακούσει την πεζή πραγματικότητα σας όταν έχει να αντιμετωπίσει τη δική του. Πόσο μάλλον ένας άνθρωπος που έχει κάνει τρόπο ζωής να αποφεύγει κάθε τι το πεζό. Το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με αυτό το είδος εραστή είναι ότι σε περιπτώσεις που οι συνθήκες απαιτούν να μιλήσετε και κάπως πιο ρεαλιστικά εκείνος να μην τα καταφέρνει, αφού όσα θα του λέτε θα είναι για εκείνον μια εντελώς άγνωστη γλώσσα.

    Τα όνειρα γλυκές μου είναι να τα ζούμε, αν και πάντα χτυπάει το καταραμένο ρολόι για να μας επαναφέρει στο αβάσταχτο ρεαλισμό. Κάποιες αναρωτιέστε πως μπορείτε να κάνετε ένα ρολόι να λιώσει, όχι μην αρχίσετε να το χτυπάτε με σφυριά ή να το πετάξετε από τον τρίτο, πολύ ρεαλιστικό, βάλτε το απλά στο φούρνο μικροκυμάτων να ψηθεί, εντάξει τώρα μην περιμένετε και εσείς την καλαισθησία ενός πίνακα του Νταλί σε γλυπτό αλλά και πάλι κάποιο αποτέλεσμα μοντέρνας τέχνης θα έχετε. (Μόνο που θα ήταν καλό πριν το ψήσετε στο φούρνο να του βγάλετε τις μπαταρίες, τα υγρά τους μπορεί να προκαλέσουν εκρήξεις και οι εκρήξεις ζημιές!)

    Και όσοι από εσάς αναρωτιέστε τι γράφω, σουρεαλισμός γλυκά μου παιδιά... τι δεν καταλαβαίνεται;

Σία

    Υ.Γ. Μην σπάτε τα ξυπνητήρια σας, κάποιες φορές σας ξυπνάνε από εφιάλτες.

 

 

     ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΕΡΩΜΕΝΗΣ που τα ξέρει όλα.

    
    Χρόνια τώρα, για να μη μιλήσω για αιώνες και προηγούμενες ζωές, πάντα είχαμε τη μητέρα μας να μας συμβουλεύει για το τι πρέπει να κάνουμε μα και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να το κάνουμε ώστε να γίνει σωστά. Τα κοριτσάκια συνήθως κουνούσαμε καταφατικά το κεφάλι μας, για να την καθησυχάσουμε ότι θα ακολουθήσουμε τις συμβουλές της . «Ναι, μαμά, ό,τι πεις μαμά!». Τα αγοράκια από τη μεριά τους, θεωρώντας ότι ήταν αρκετά άνδρες για να ακούν πλέον τη μαμά τους, καυγάδιζαν μαζί της αφού μέσα τους ξυπνούσε το ασυμβίβαστο αρσενικό. Και κάπου εκεί ξεκινούσαν τα παράπονα της μάνας και τα μαλώματα.
    Τι συμβαίνει όμως όταν το ασυμβίβαστο αρσενικό ερωτεύεται τη γυναίκα που τα ξέρει όλα και προσπαθεί παντού και πάντα να επιβάλει την γνώμη της γιατί φυσικά εκείνη ξέρει καλύτερα; Τη μάνα μπορείς να τη φέρεις βόλτα, αίμα σου είναι, ό,τι και να της πεις θα σε συγχωρήσει, όμως η φιλενάδα είναι έτοιμη να αρπαχτεί με την παραμικρή διαφωνία σου και κάπως έτσι να ξεκινήσει ο καυγάς.    
    Όσοι έχετε πέσει θύμα τέτοιου θηλυκού μην πιστέψετε στιγμή ότι έχετε την αποκλειστικότητα της κριτικής της. Και με τους φίλους της το ίδιο κάνει, δεν διστάζει να καταλήξει σε εύκολα συμπεράσματα τα οποία με ιδιαίτερη ευκολία θα σας φανερώσει. «Μα εγώ για σένα το λέω, για το καλό σου!» λίγο νωρίτερα βέβαια μπορεί να σας έχει πει ότι «Θεωρώ ότι η συμπεριφορά σου είναι τουλάχιστον ανώριμη!» αλλά μην στενοχωριέστε, δεν είστε μόνο εσείς ανώριμος, αλλά όλος ο πληθυσμός του πλανήτη, εκτός φυσικά από την ίδια.
    Λατρεύει να δίνει συμβουλές, και κυρίως όταν δεν της τις ζητούνε. Φυσικά αν κάνετε κάτι στο οποίο θα σας είχε συμβουλέψει να μην το κάνετε η αναμενόμενη απάντηση της θα είναι «Στα έλεγα εγώ.», που άλλωστε είναι και το αγαπημένο της μότο. Τι τυχερός, βρήκατε έναν άνθρωπο που βλέπει τόσο μπροστά, βέβαια είναι αμφίβολο αν θα κατορθώσετε μια ειρηνική συμβίωση και πως άλλωστε αφού θα σας υποτιμάει φανερά και όλη την ώρα.
    Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να γίνουν τα πράγματα και φυσικά δεν είναι άλλος από τον δικό της. Το πιο ανησυχητικό όμως με έναν τέτοιον χαρακτήρα το άφησα για το τέλος είναι ότι για κάθε τι που θα προσφέρει, θα πρέπει να υπάρχει αντίκρισμα, δεν είναι άνθρωπος που θα δώσει χωρίς να πάρει.
    Τι μπορείτε να κάνετε για αυτόν τον άνθρωπο που τυχαίνει να είναι ο άνθρωπος σας. Μα να μην του πηγαίνετε κόντρα και αν δε θέλετε να ακούτε τις ‘‘ολόσωστες’’ συμβουλές του τουλάχιστον συμπεριφερθείτε με πονηριά. «Ναι μωρό μου, ό,τι πεις εσύ αγάπη μου!» Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει μια ειρηνική συμβίωση χωρίς εντάσεις και καυγάδες και θα απολαύσετε ό,τι άλλο έχει σκοπό να σας προσφέρει πέρα από τις συμβουλές της. 

Σία  

 

    Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΜΕΣΩ CHAT...

 

       Σε προκαλεί... είναι μυστήριος, έξυπνος, έχει χιούμορ, κάνει ερωτήσεις που σε κάνουν να κοκκινίζεις, αλλά σου αρέσει, και είναι τόσο γοητευτικός στις φωτογραφίες που ανεβάζει καθημερινά στο προφίλ του, και πόσο σέξι δείχνει με το μαγιό του και φόντο τα γαλαζοπράσινα νερά ενός ελληνικού νησιού... είναι κάτι σαν τον ηθοποιό ή τον τραγουδιστή που σου αρέσει, (αφού κι αυτόν κυρίως μέσα από το γυαλί τον βλέπεις) αλλά καλύτερος γιατί έχετε κάποιου είδους επικοινωνία...

    Μπαίνεις στο facebook ή στο chat με την ελπίδα να βρεις ένα μήνυμα του, και ακόμα καλύτερα αν είναι κι ο ίδιος μέσα για να μιλήσετε, και αν δεν είναι δεν πάει χαμένος ο χρόνος σου, αφού μπαίνεις στο προφίλ του και το ξεσκονίζεις, φωτογραφίες, σχόλια, αναρτήσεις, τις ωραίες φίλες πάλι που τις βάζεις; Και τι συμπέρασμα θα βγάλεις από όλα αυτά, τίποτα μιας και οι πιθανότητες να είναι πλαστά είναι πολλές...

    Το facebook τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σαν γραφείο συνοικεσίων, πως υπήρχε κάποτε το "χρυσό κουφέτο" αν θυμάστε, ή ακόμα πιο παλιά οι βεγγέρες, βάζεις την πιο ωραία φωτογραφία σου (που μπορεί να μην είναι καν δική σου) και περιμένεις να σε δουν, να σε θαυμάσουν και να σου μιλήσουν οι υποψήφιοι εραστές της ευτυχίας, οι οποίοι έχουν μαλώσει με την άμεση επικοινωνία, να σου κάνουν αίτηση φιλίας και να αρχίσει το διαδικτυακό αλισβερίσι...

    Προσωπικά, ίσως επειδή έχω τα μυαλά της γιαγιάς μου, βρίσκω πολύ δυσάρεστη την όλη διαδικασία. Φαντάζεστε την απογοήτευση μου όταν διάβασα ότι υπάρχει σάιτ με σκοπό να κάνεις το υπέροχο ραντεβού το οποίο φτάνει στους 700000 συνδρομητές.  Και αναρωτιόμουν που έχουν εξαφανιστεί όλοι, και κατέληγα θα φταίει η κρίση, όμως να που ήταν εξαφανισμένοι πίσω από τις οθόνες τους ψάχνοντας τον τέλειο σύντροφο στους υπολογιστές τους, στις φωτογραφίες που ξεπερνούν σε επαγγελματισμό αυτές στα βιογραφικά των καλλιτεχνών και τα  στοιχεία που επιτρέπουν οι ίδιοι να μάθουν οι άλλοι για εκείνους...

    Όμως πόσο μπορεί να μας γοητεύσει ένα ωραίο πρόσωπο που είδαμε σε μια φωτογραφία και που έστω φανταστήκαμε τον εαυτό μας μαζί του, (με πόσους και πόσους σταρ δεν φανταστήκαμε τον εαυτό μας, στην εφηβεία μας)  πόσο μετράνε οι χειρονομίες του, οι εκφράσεις του, το βλέμμα του, η χροιά της φωνής του, πόσο καλά μπορεί να τα "διατυπώσει" όλα αυτά ένας υπολογιστής;  Μια συνομιλία η οποία δεν είναι αυθόρμητη μιας και οποιαδήποτε βλακεία μπορεί να σβηστεί και να ξαναγραφτεί, πριν πατηθεί το enter.

    Πλέον όλα γίνονται μέσω τον υπολογιστών, και κάποια από αυτά καλώς γίνονται, δεν ήρθα από την εποχή των σπηλαίων με την χρονομηχανή, ούτε τρίβω πέτρες για να ανάψω τη φωτιά. Η τεχνολογία μας έχει διευκολύνει σε πολλούς τομείς και μέσω αυτής έρχομαι σε επαφή μαζί σας κάθε εβδομάδα, όμως μήπως πρέπει να ξαναβρούμε την ανθρώπινη επαφή και να της δώσουμε την αξία που της αρμόζει, να κοιτάξουμε τον άλλον και να του μιλήσουμε χωρίς να περιμένουμε να βρεθούμε πρώτα στο διαδίκτυο... μήπως το 0 και το 1 να μείνουν εκεί που ανήκουν και να ψάξουμε για το άπειρο που προσφέρει η άμεση επικοινωνία. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να ζήσεις μια αληθινά γεμάτη ζωή μέσω του ιντερνέτ και όχι μια εικονική πραγματικότητα γλυκά μου "avatar"!          

Σία        

 

 

     "Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ" εραστής

   

     Μήπως θυμόσαστε πως ήταν τα κινητά πριν από είκοσι χρόνια; Κάποιοι από εσάς με την ανάμνηση και μόνο θα γελάσουν, για εσάς που δεν προλάβατε να τα γνωρίσετε ή ήσασταν πολύ μικροί για να τα θυμάστε, ήταν αρκετά μεγάλα για να χωράνε στην τσέπη, είχαν πάχος, και εξωτερική κεραία παρακαλώ. Και σε τι σου χρησίμευε όλος εκείνος ο ασύρματος από την εποχή του Βˊ Παγκοσμίου πολέμου, για τα σήματα μορς; Μόνο για να μιλήσεις, (σπάνιο και αυτό με το κόστος των κλήσεων, περισσότερο τα είχες για μόστρα) και για να στέλνεις μηνύματα, εντάξει δε θα είμαι άδικη, είχαν και ημερολόγιο.

    Όμως με το καιρό τα πράγματα βελτιώθηκαν, η τεχνολογία εξελίχθηκε και μπορούμε να απολαμβάνουμε τόσες άλλες υπηρεσίες μέσω των κινητών. Μέχρι και ίντερνετ, δεν χρειάζεται να είστε κολλημένοι στις οθόνες του υπολογιστή σας, μέσω του κινητού σας ενημερώνεστε αν έχετε κάποιο email!

    Και κακό είναι αυτό; Φυσικά και όχι. Πέρα όμως από τις υπηρεσίες επικοινωνίας, και το ημερολόγιο να μην ξεχάσουμε, έχουν προστεθεί, ήδη από χρόνια, φωτογραφική και κάμερα, και τώρα με τα Smartphone που η ποιότητα στην ανάλυση ξεπερνάει σε ορισμένα μοντέλα αυτά της κανονικής φωτογραφικής, έχουμε ένα πραγματικό εργαλείο πάντα μαζί μας. Ανά πάσα στιγμή έχουμε την ευκαιρία να τραβήξουμε φωτογραφία και να δείξουμε σε όλους πόσο καλά περνάμε... όπου και αν βρεθούμε από ένα πάρτι μέχρι την τουαλέτα του σπιτιού μας. Υστέρα φυσικά τις ανεβάζουμε κιόλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλωστε αυτός δεν είναι κι ο κύριος λόγος της σύγχρονης ψύχωσης με τις φωτογραφίες; Προσφέροντας τις προσωπικές μας στιγμές με ικανοποίηση και αυταρέσκεια στα χέρια του ‘‘Big Brother’’. (Σας παρακαλώ μην πιστέψετε στιγμή ότι είμαι λάτρης της εποχής που τα άλογα έσερναν  την άμαξα, και η επικοινωνία εξ αποστάσεως γινόταν μόνο με σήματα καπνού… )

    Μια από τις τρέλες της εποχής λοιπόν είναι η απαθανάτιση της κάθε στιγμής, «Μα δεν είναι πολύ γλυκούλης ο καλός μου, τραβάει τόσες φωτογραφίες ώστε να έχει την εικόνα μου και τις στιγμές που είμαστε αναγκασμένοι να περνάμε χωριστά!!!» Αυτό στην αρχή… γιατί μετά,…  κι αφού….

    Όπου σταθείτε κι όπου βρεθείτε,  το αγόρι σας (ή και το κορίτσι σας) δεν σταματάει να τραβάει φωτογραφίες, με φόντο τα περιστέρια στο σύνταγμα, τα συνθήματα με μαρκαδόρο που είναι γραμμένα στα τρένα, το παγκάκι στην πλατεία της γειτονιάς σας, την τέντα του διπλανού καφέ, από αυτό που πίνετε τον καφέ σας. Στην εκδρομή που πήγατε οι δυο σας ή με φίλους, στα πάρτι, σε συναυλίες, σε κλαμπ και ύστερα στο πατσατζίδικο ή στην καντίνα που τρώτε το βρώμικο, το Πάσχα δίπλα στη σούβλα πίνοντας μπύρα, τα Χριστούγεννα δίπλα στο δέντρο, το Καλοκαίρι στην παραλία. Κάθε τόσο ακούτε «μωρό μου πες τσιιιιιζζζ»  και η μία selfie  να διαδέχεται την άλλη, και εσείς να θέλετε να ουρλιάξετε “για το Θεό όχι άλλες” …       

    Απασχολημένος με το να τραβάει φωτογραφίες όλη την ώρα, στην ουσία αποθανατίζει στιγμές που δεν έζησε. Η στιγμή πέρασε και χάθηκε την ώρα που το κλικ της φωτογραφικής του, στο κινητό, στο τάμπλετ ή όπου αλλού δεν σταματούσε. Συγκεντρωμένος να ζήσει η συγκεκριμένη παροντική στιγμή στην αιωνιότητα, με μια ευλάβεια που ούτε σε επαγγελματία φωτογράφο δεν την βρίσκεις. Η ζωή του χάνεται χωρίς να το καταλαβαίνει μαζεύοντας αποδείξεις για του ότι βρισκόταν κάπου , και περνούσε καλά, ο ψυχαναγκασμός του και η ωραιοπάθεια του δεν έχει όρια. Και εσείς πως μπορείτε να μετριάσετε αυτή την χωρίς λόγο αγωνία του;     Μην σκεφτείτε να του σπάσετε το κινητό ή το τάμπλετ, θα είστε αναγκασμένες να του πάρετε άλλο, αν δεν σας θυμώσει και δε σας χωρίσει. Οπότε μάλλον πρέπει να ζήσετε με την ελπίδα ότι κάποτε θα ‘‘μεγαλώσει’’ ή θα έρθει σε κορεσμό η καλλιτεχνική αυτή φάση του που προέκυψε από το πουθενά, αν όχι συστήστε  του να πάει, όχι σε ψυχίατρο αλλά σε μια σχολή φωτογράφων, τουλάχιστον να πιάσει τόπο όλη αυτή του η ενασχόληση και αν είναι τυχερός να εργαστεί και σαν φωτογράφος, ίσως αν γίνει το επάγγελμα του να ηρεμίσει, μόνο που θα σας πάρει κάποια χρόνια… αλλά τουλάχιστον έτσι θα αξίζει τον κόπο.       

Σία

 

 

    Ο ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ ΕΡΑΣΤΗΣ

    

    Λίγο πολύ οι γυναίκες έχουμε τη φήμη ότι κουτσομπολεύουμε και ως ένα βαθμό είναι αλήθεια, όμως όταν ένας άντρας είναι κουτσομπόλης καμιά γυναίκα δεν τον φτάνει. Πριν ακόμα σας συστήσουν έχει σκανάρει με ποιους έχετε μιλήσει, τη στάση του σώματος σας, ενώ δεν είναι απίθανο να έχει προσπαθήσει να κρυφακούσει τις συζητήσεις σας. Κι αν ο λόγος που είναι τόσο παρατηρητικός με ότι έχει να κάνει μαζί σας, είναι ότι του αρέσετε δεν ισχύει το ίδιο και με τους υπόλοιπους που βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τον ίδιο.

    Από την πρώτη εβδομάδα που είσαστε ζευγάρι, ίσως κάποιες φορές και πριν ακόμα προλάβετε να γίνετε, έχετε μάθει τα πάντα για την οικογένεια του, μάλλον για να τοποθετηθώ πιο σωστά μαθαίνεται τα πάντα για το σόι του, με ποια ξαδέρφια έχει καλή σχέση, με ποια όχι, ποιος ξάδερφος του έφαγε γκόμενα ή προσπάθησε τουλάχιστον, την σχέση του με τους γονείς του και τα πιθανά αδέρφια του, ποιους μπαρμπάδες και θειάδες του θεωρεί ηλιθίους και παρείσακτους στην οικογένεια, πιθανόν να σας ενημερώσει και για κάποια μπατζανάκια μακρινών συγγενών και το μυαλό σας να γεμίσει με άχρηστες πληροφορίες. "Ο γλυκός σας ανοιχτό βιβλίο είναι!" και εσείς μόλις ανοίξατε τον πρώτο τόμο.

    Το βράδυ που θα ξαπλώνει στο κρεβάτι πλάι σας θα αρχίζει να σας εξιστορεί αναλυτικά τη μέρα του στη δουλειά και αν έχει την τύχη να δουλεύει σε μέρος που εργάζονται και τα δύο φύλα θα τα μαθαίνεται αναλυτικά, ποιος φλερτάρει με ποια, ο οποίος συν τις άλλοις είναι και παντρεμένος, η μουσίτσα που φλερτάρει το αφεντικό του, έναν παππού με εγγόνια, γιατί μάλωσε η άλλη με το αγόρι της και εμφανίστηκε με μάτια πρησμένα από το κλάμα, ότι ο άλλος την πέφτει σε πελάτισσες σαν δε ντρέπεται και από τη βλακεία του θα χάσει και τη δουλειά του, αφού θα το φάει το κεφάλι του. Εννοείται ότι θα κάνει και σχόλια, αυτή είναι όλη η χαρά.

    Αγαπημένη του εφημερίδα δεν είναι αθλητική ή πολιτική αλλά κίτρινου τύπου, από αυτές που έχουν και φωτογραφίες που το μελάνι τους μένει στα χέρια του. Και φυσικά αντίστοιχα περιοδικά life style, ξέρει τους πάντες από τη διεθνή και εγχώρια βιομηχανία θεάματος, ώρες ώρες αναρωτιέστε αν δουλεύει ως παπαράτσι ή δημοσιογράφος σε αντίστοιχο περιοδικό η εφημερίδα.

    Φυσικά και είναι φανατικός του facebook, μπαίνει σε όλα τα προφίλ φίλων και απλών γνωστών για να δει τι έχουν αναρτήσει και να βγάλει συμπεράσματα, "Αχα! για να ανεβάσει αυτό το τραγούδι σημαίνει ότι αν δεν χώρισε είναι στα χωρίσματα" κλπ κλπ κλπ

    Το χειρότερο όμως με ένα τέτοιο είδος άντρα ή και γυναίκας ο οποίος έχει παθογένεια με το κουτσομπολιό είναι ότι γενικά του αρέσει να ανακατεύει τους γύρω του, όχι επειδή είναι κακός άνθρωπος, απλά για να έχει θέμα και να δημιουργούνται καταστάσεις... και μην ελπίζετε ότι εσάς θα σας σεβαστεί επειδή τυχαίνει να είστε το κορίτσι του. Α! όχι... όλος ο κύκλος του ξέρει από το τι φαγητό σας αρέσει μέχρι τι εσώρουχα προτιμάται (χρώμα, μέγεθος, σχήμα) και φυσικά ξέρουν και άλλα τα οποία θα σας αφήσω να τα μαντέψετε. Πριν αποφασίσετε να τον σκοτώσετε και χρειαστείτε δικηγόρο καλύτερα να τον πάρετε από το χέρι και να τον πάτε σε έναν ψυχίατρο, αν και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά σε κάποιες περιπτώσεις... (επίσης μπορείτε να ελπίζετε ότι θα τον πνίξει ο γιατρός που σε κάθε συνεδρία θα είναι υποχρεωμένος να ακούει κουτσομπολιά, αλλά από την στιγμή που πληρώνεται δεν έχει λόγο να το κάνει.)

Σία

 

 

    ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΕΡΑΣΤΗ:

   

     Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το είδος άντρα, όχι κολακευτικά τουλάχιστον,  και  για αυτό για την ώρα δεν έχω δώσει τίτλο στο πορτρέτο του «εραστή μου».  Πρέπει όμως να σας δώσω τα χαρακτηριστικά του. Είναι ο άντρας που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι, που μπορεί να μην έχει περάσει το κατώφλι κάποιου ανώτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος αλλά έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Πεζοδρομίου, τα έχει ζήσει και τα έχει δει όλα και όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ. Ποιο γατάκι θα τολμήσει να μιλήσει  και να εκφράσει γνώμη στο μέγα διδάσκαλο για τη ζωή. Όταν εκείνος μιλάει, όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να σκύβουν το κεφάλι και να ακούν για να μαθαίνουν, μην πω να κρατάνε και σημειώσεις.

    Φυσικά στις πλούσιες γνώσεις που έχει απλά για τα ΠΑΝΤΑ, δε θα του ξέφευγαν οι γυναίκες, και δεν είναι απλά γνώστης αλλά Μέγας Διδάκτωρ στο θέμα. Τις ξέρει, τις έχει ζήσει, όλες τους δυο πράγματα σκέφτονται τα φράγκα και το (….) και φυσικά πρώτα έρχονται τα φράγκα. Η γυναίκα πρέπει να είναι μαντρωμένη στο σπίτι αν δε θες να στα φορέσει και να γίνεις περίγελος στον κόσμο, και στην τελική για ένα καθαρό κούτελο ζούμε. Κι αν αυτή στο στολίσει πως θα μπορέσεις να ξαναβγείς στην κοινωνία; Και φυσικά δεν υπάρχει εξαίρεση που να επιβεβαιώνει τον κανόνα, ίσως η μάνα τους, αλλά αυτός δεν γνωρίζει αυτά τα ψιλά γράμματα των σημειώσεων που υπάρχουν στο κάτω μέρος του βιβλίου.

    Μα τέλος πάντων, θα σκέφτεστε κάποιοι, τι μας λέει αυτή, η ζωή δεν μπορεί να διδάξει τίποτε; Όλα θα πρέπει να τα παίρνουμε μασημένη τροφή από τα βιβλία. Η προσωπική εμπειρία όταν έρχεσαι σε επαφή με άλλους ανθρώπους, δεν έχει καμία αξία; Φυσικά και έχει, πως θα μπορούσα να ισχυριστώ το αντίθετο;

     Καλώς ή κακώς όλοι όσοι είμαστε εργαζόμενοι, όχι σε οικογενειακή επιχείρηση τα αφεντικά, και δεν ανήκουμε στην αριστοκρατία ή στους οικονομημένους (για να μιλήσω και εγώ λίγο την γλώσσα του δρόμου), έχουμε αντιληφθεί πως παίζεται το παιχνίδι, σίγουρα δεν τα ξέρουμε όλα, αλλά είμαστε γνώστες κάποιων πραγμάτων. Ε! ό,τι κι αν ξέρεις, όποια αλήθεια και να φέρεις, θα στην εκμηδενίσει ο παραπάνω τύπος, αυτά που ξέρεις είναι απλά το αλφάβητο και όχι ολόκληρο, όταν εκείνος σου μιλάει για τη Βίβλο της ζωής. Είναι αφ’ υψηλού, δε θέλει να σου μεταδώσει την εμπειρία του, άλλωστε τι να καταλάβεις εσύ με το φτωχό, μισό μυαλουδάκι που σου έδωσε ο Θεός, θέλει απλά να υπερηφανευτεί μπροστά σου, να δείξει ότι ξέρει, αν και στην πραγματικότητα δεν ξέρει απολύτως τίποτα και αν κάτι ξέρει δεν νοιάζει κανέναν.

    Οι γυναίκες στην οικογένεια του είναι κακό αναπόφευκτο. Μάνα, γυναίκα και αν τύχει και ο Θεός τον τιμωρήσει με μια κόρη, κλαψ’  τον…  αν τολμήσει κανείς να σηκώσει το βλέμμα του πάνω της στην καλύτερη θα βρεθεί παντρεμένος, έτσι θα ξεφορτωθεί το θηλυκό σαμάρι που του έβαλε στην πλάτη ο Θεός για να τον δοκιμάσει. Βέβαια ο γιος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με όποια θέλει, «γι αυτό δημιουργήθηκαν τα θηλυκά, για να προσφέρουν υπηρεσίες στα αρσενικά και για να μη γεμίσει ο κόσμος ομοφυλόφιλους». Πόσο φαλλοκράτης Θεέ μου. Ποια γυναίκα μπορεί να τον ανεχτεί; Κάποια την οποία θα μπορέσει να την πλάσει και να της περάσει τις απόψεις του για δικές της. Ό,τι κι αν λέει είναι σωστό. Παραπάνω από σωστό, Ευαγγέλιο.    

    Είναι ο άντρας «Μια νύχτα από τη ζωή μου, ολόκληρη δική σου» … 

Σία

 

 

 

    Η ΑΦΕΝΤΡΑ ΕΡΩΜΕΝΗ

   

     Ξέρω που πάει το μυαλό σας, αλλά δεν έχω δικαιοδοσία να μετατρέψω το blog από τέχνης σε κατάλληλο άνω των 18, και τη γραφομηχανή του σήματος σε κόκκινο σταυρό... που είναι  πιθανό οι συνεργάτες μου να με σταυρώσουν πάνω σε αυτόν... αν και μόνο και να το επιχειρούσα το κείμενο θα περνούσε από λογοκρισία και θα κοβόταν, γιατί πως να το κάνουμε μπορεί να το διαβάσουν και παιδιά...

    Οπότε τι μας μένει να πούμε για τη γυναίκα αφέντρα; Όλο και κάτι θα βρούμε, δεν μπορεί...

    Η γυναίκα αφέντρα λοιπόν πέρα από τις επαγγελματίες που ντύνονται ένα ρόλο για να ευχαριστήσουν το πελάτη τους, είναι οι γυναίκες αφεντικά... με την σκληρή έννοια της λέξης, όχι απλά είμαι αφεντικό και έχω τους υπαλλήλους μου, που τους πληρώνω και τους έχω ασφαλισμένους, αλλά είμαι το αφεντικό που θέλει να αναβιώσει την σκλαβιά, να έχω υπό την κατοχή μου άλλους ανθρώπους που φυσικά δε θα τους φέρομαι ανθρώπινα και όταν δεν υπακούνε ή έχω κέφια να τους δένω σε πάσσαλους και να τους μαστιγώνω... (όχι, αυτό το είδος δεν δίνει χάδια ούτε στα "υποτακτικά σκυλιά της"...)  εντάξει, εντάξει ας μην ξεκινήσω ταξικό πόλεμο, αλλά τι να κάνει κανείς όταν έχει πέσει στα χέρια "καλών" αφεντικών, να μην κάνει ένα σχόλιο; -νομίζω ότι στους καιρούς που περνάμε όλοι λίγο πολύ έχουμε πετύχει τέτοια αφεντικά-

    Ας περάσουμε στο κεφάλαιο της ερωμένης... είναι δυνατόν μια γυναίκα που έχει μάθει να είναι αφεντικό, στο κρεβάτι να μετατρέπεται σε γατούλα και να είναι υποταγμένη, όχι βέβαια εκτός κι αν είναι δήθεν αφέντρα. Μια είναι η κινητήριος δύναμη της, να έχει την εξουσία και το πάνω χέρι παντού και πάντα, δε θα καταλαβαίνεις πότε θα αλλάζετε θέση και πως θα καταφέρνεις να βρίσκεσαι πάντα από κάτω... (Τουλάχιστον είναι πιο ξεκούραστα)!!!

    Συνήθως προτιμάει πιο μικροκαμωμένους άντρες από την ίδια, δε νιώθει ότι με έναν άντρα πιο μεγαλόσωμο θα καταφέρει να τον υποτάξει στα ιδιαίτερα τους παιχνίδια... ερχόμαστε και σε αυτόν τον τομέα στη φάση "χρειάζομαι υποτακτικό και όχι σύντροφο" ... και φυσικά του φέρεται σα να είναι η ζωντανή της κούκλα, μπορεί στην τρέλα της να πάρει και τα καλλυντικά της να τον βάψει, από ρουζ και μάσκαρα έως κατακόκκινο κραγιόν και eyeliner... είναι μια εκδοχή άγριας Barbie girl που οι κούκλες της κατέληγαν διαμελισμένες σε όλο το σπίτι... (Κόκκινος κύκλος έγινε το σημερινό πορτρέτο)...

    Είναι αυτονόητο ότι είναι απαξιωτική και γενικά δε συγχωρεί λάθη και δε δείχνει διάθεση συμπόνιας σε κανέναν και για κανέναν λόγο, ο κόσμος δημιουργήθηκε για να εξουσιάζει η ίδια και ο Θεός να σε φυλάει μην τυχόν και πέσεις στην εξουσία της!

Σία

 

 

 

    Ο άντρας απροκάλυπτα γαϊδούρι

       

     Είναι ο τύπος που αν τύχει να βγείτε μαζί του εξαιτίας κοινών γνωστών,  στην ιδέα και μόνο ότι θα κάνει μια νέα γνωριμία, έχει πλάσει την εικόνα σας στο μυαλό του όπως τον βολεύει, αν τώρα εσείς δε συμπίπτετε με την εικόνα αυτή, για παράδειγμα αν σας θέλει μελαχρινή με μεγάλο στήθος και του παρουσιαστείτε ξανθιά με μικρό στήθος είναι ικανός να ξινίσει τα μούτρα του μόλις σας συστήσουν. Με κάθε τρόπο, και μάλιστα μπροστά σας, θα κάνει λιανά σε όλη την παρέα ότι δεν είστε ο τύπος του, ενώ δεν είναι απίθανο να ξεκινήσει να λέει και ανέκδοτα για ξανθές, και μην ανησυχείτε αν δεν είστε ξανθιά θα ψάξει να βρει κάποιο ‘‘αδύναμο’’ σημείο σας και θα το χτυπάει σχολιάζοντας γυναίκες από άλλα τραπέζια. Δεν είναι απίθανο να κολλήσει στην δική του εντύπωση ότι εσείς έχετε πέσει στα πατώματα από έρωτα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να σας ξεκαθαρίσει ότι αυτό δε θα συμβεί ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα ενώ δημιουργεί αμηχανία σε ολόκληρο το τραπέζι.

    Αλλά και στην περίπτωση που ήδη γνωρίζεστε και είστε υποχρεωμένες να τον συναναστρέφεστε δε θα χάνει την ευκαιρία να σας προσβάλει με διάφορα είδους σχόλια, κι αν δεν προσβάλει εσάς θα το κάνει με άλλα άτομα του περιβάλλοντος σας, γι αυτό μην έχετε την αντίληψη ότι είναι καλό παιδί επειδή τυχαίνει να μην ενοχλεί την πάρτη σας. Αυτό το είδος άντρα (ή και γυναίκας) δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κομπλεξικό άτομο του χείριστου είδους. Προσπαθεί να καλύψει τις δικές του ανεπάρκειες τονίζοντας αδύναμα σημεία των γύρω του, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα αδύναμα σημεία είναι πλαστά, δημιουργημένα από το δική του ανεπαρκή προσωπικότητα.

    Επιπλέον είναι επιφανειακός, στέκεται μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, διαμορφώνει το γούστο του με ό,τι τον ταΐζουν τα περιοδικά, η τηλεόραση και το ίντερνετ για το τι είναι πρότυπο ομορφιάς... δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος το γούστο του με αυτό που πράγματι μπορεί να του αρέσει, παίρνει τη μασημένη του τροφή από τους άλλους και στην εποχή που ζούμε της διαφήμισης και της εικόνας είναι πολλοί πρόθυμοι να μασήσουν την τροφή για σένα και να στη δώσουν απλά να την καταπιείς. (Δημιουργώντας συνειδήσεις και κατευθύνοντας σε όπου εκείνοι θέλουν από τα πιο απλά ως τα πιο σύνθετα, στα πιο απλά σε εκπαιδεύουν, στα πιο σύνθετα σε καθοδηγούν.)

    Επειδή κάποιοι θα σκέφτεστε ότι ξέφυγα από το θέμα μου βιάζομαι να κλείσω. Ανακεφαλαιώνοντας, αυτός ο τύπος άντρα (ή γυναίκας) δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πλάσμα παντελώς κομπλεξικό, επιφανειακό που έχει ανάγκη να στηρίζετε στις αδυναμίες των γύρω του για να νιώθει ότι ο ίδιος υπερτερεί (βασισμένος σε όλα εκείνα τα πρότυπα που πρέπει να ‘‘θαυμάζουμε’’ και να ‘‘δοξάζουμε’’.)

Σία

 

    Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ

   

     Στις ταινίες, και κυρίως στις κομεντί, μας έχουν προβάλει ένα είδος άντρα που είναι πρόθυμος να κάνει οποιαδήποτε θυσία για την αγαπημένη του, ακόμα και οι πιο σκληροί άντρες όταν είναι ερωτευμένοι είναι τόσο μα τόσο γλυκά πλάσματα, κάνοντας μας να λιώνουμε. Ύστερα η ταινία τελειώνει, οι τίτλοι τέλους πέφτουν με ένα χαριτωμένο τραγουδάκι να τους συνοδεύει και εμείς πέφτουμε σε μεγαλύτερη κατάθλιψη αφού δεν μπορούμε να βρούμε έναν αντίστοιχο άντρα με αυτόν της ταινίας να μας κάνει όλα τα χατίρια, θεωρώντας ότι είμαστε ανίκανες να δημιουργήσουμε παρόμοια αισθήματα σε κάποιον, όπως αυτά που ξύπνησε η ηρωίδα της ταινίας ή του βιβλίου, στο ρεμάλι που έτυχε να την ερωτευτεί.

    Άραγε υπάρχει στα αλήθεια το είδος άντρα που είναι πρόθυμο να δώσει τα πάντα για την αγαπημένη του ή είναι δημιούργημα επιστημονικής φαντασίας των ανθρώπων που υπηρετούν τη μυθοπλασία, αν ρωτήσουμε αστρολόγο θα μας απαντήσει ότι συνήθως οι υδροχόοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία αντρών!! (Απλά όταν αρχίσετε να ψάχνετε τον αστρολογικό χάρτη των γνωστών σας, να ξέρετε ότι υπάρχει περίπτωση με την γκίνια που σας δέρνει να πέσετε πάνω στην εξαίρεση, και όχι, προς Θεού δε θέλω να σας το γρουσουζέψω!)

    Όταν γνωρίζουμε τον άντρα που φαίνεται ιδανικός στα μάτια μας, η πρώτη αρνητική σκέψη μας είναι «Πολύ καλός για να είναι αληθινός;» ε λοιπόν, ναι, συμβαίνει πολύ συχνά. Όλοι μας, άντρες, γυναίκες, θέλουμε να παρουσιάζουμε τον καλό μας εαυτό, ειδικά τον πρώτο καιρό, έτσι όπως είμαστε μέσα στα μέλια, είναι πολύ εύκολο, περιορίζοντας τα ελαττώματα μας. Όμως αυτά δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας, και όλη αυτή η παρουσία αποκλειστικά και μόνο του καλού μας εαυτού γίνεται ως ένα βαθμό. Τι συμβαίνει όμως με αυτόν ή αυτή που μας παρουσιάζεται ως κάποιος άλλος;

    Στην ουσία αυτό που παρουσιάζει είναι ένας ρόλος που έχει προβάρει, (σε αντίθεση όμως με το θέατρο που είναι τέχνη, στη δική του περίπτωση δυστυχώς είναι ένα κακόγουστο αστείο).

    Το star system, έχει δημιουργήσει το ιδανικό είδος άντρα για το μυαλό της γυναίκας που καλύπτει όλες τις συναισθηματικές και όχι μόνο ανάγκες της. Πέρα όμως από τις ονειροπόλες και ρομαντικές γυναίκες, έχει βρει και απήχηση σε αρκετούς άντρες που μιμούνται αυτά που έχουν δει στις ταινίες, και  παρουσιάζονται ως οι ιδανικοί. Σούπερ ήρωες, τέλειοι εραστές και κυρίως gentlemen, και εδώ που τα λέμε με τόσα γαϊδούρια που έχουμε γνωρίσει κατά καιρούς, δεν είναι δύσκολο να πέσουμε στην παγίδα, δυστυχώς όμως αυτός ο άντρας που θα εμφανιστεί με τόση αυτοπεποίθηση και πλαστούς τρόπους, αυτό που έχει κάνει είναι να έχει μελετήσει χαρακτήρες και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του ατόμου που έχει απέναντι του.

    Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που μας έχει σερβίρει ο παρτενέρ μας, και πέφτουμε στην παγίδα του να θεωρήσουμε ότι αυτός ο άντρας αξίζει την προσοχή μας και αν το πάμε και πιο πέρα ότι είναι ο ιδανικός για μας. Και πραγματικά θέλουμε να είμαστε τόσο πολύ μαζί του!

    Δυστυχώς όμως, κάποιες φορές αυτό που βλέπουμε δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα περιτύλιγμα και μάλιστα πολυτελείας... όμως το προϊόν αξίζει τα λεφτά του, που στην προκειμένη είναι κάτι πιο πολύτιμο αφού μιλάμε για τα αισθήματα μας, ή πληρώσαμε μόνο για το περιτύλιγμα;

    Θα σκεφτεί κανείς, με αυτόν τον τρόπο δε θα μπορέσουμε να εμπιστευτούμε ποτέ κανέναν... κάντε αυτό ακριβώς που νιώθετε, περισσότερο χαμένες θα βγείτε αν μείνετε κλεισμένες στο προστατευτικό σας κουβούκλιο παρά αν δοκιμάσετε, τουλάχιστον τότε θα ξέρετε αν άξιζε και τι ο άνθρωπος που βρέθηκε στον δρόμο σας. Απλά αν τελικά δεν είναι και τόσο gentleman και αυτό που σας παρουσιαζόταν, μην στενοχωρηθείτε και πολύ... πηγαίνετε παρακάτω με παρέα ή χωρίς, αυτόν απλώς πετάξτε τον στον κάδο με τα άχρηστα, όπως θα κάνατε και με το μαϊμού μπλουζάκι που πληρώσατε για original.

Σία

 

    Ο ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ:…

   

     … το πιο πιθανό είναι, μέχρι να πάρει απόφαση αυτό το είδος άντρα αν ταιριάζετε ή όχι, εσείς θα έχετε ήδη βγάλει το διαζύγιο, και θα περιμένετε το δεύτερο παιδί από το νέο σας σύζυγο. Δεν είναι ότι δε θέλει, ούτε ότι δεν μπορεί, απλά εκεί που η καρδιά επιθυμεί, το μυαλό (λόγω κάποιας δυσλειτουργίας) δε συμφωνεί αν δεν εξετάσει όλες τις πιθανές παραμέτρους.

    Μη θεωρήσετε ότι ο αναποφάσιστος είναι και δειλός, αν χρειαστεί είναι ικανός να πέσει στη φωτιά για να σώσει έναν συνάνθρωπο του, απλά δεν πρέπει να νιώσει ότι έχει χρόνο για να σκεφτεί και να πάρει τη σωστή απόφαση. Βέβαια από την πολύ σκέψη στο τέλος μπορεί να πάρει εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τη θεμιτή.

    Δεν είναι ο άνθρωπος που παίρνει ρίσκα, θέλει στέρεο έδαφος κάτω από τα πόδια του, να ξέρει που πατάει. Από την άλλη μόλις πάρει τις αποφάσεις του κανείς δεν μπορεί να τον κουνήσει από αυτές, και πως άλλωστε, αφού έχει εξετάσει όλες τις πιθανότητας.

    Δεν δυσκολεύεται μόνο να πάρει αποφάσεις που θα έχουν κάποιο βάρος, αλλά και στα απλά το ίδιο μαρτύριο τραβάει, (μαζί του και εσείς), για παράδειγμα «Να πάω για καφέ μαζί της ή να το αφήσω;», «να κανονίσουμε να πάμε κινηματογράφο να δούμε την ταινία με τον ηθοποιό που της αρέσει ή όχι;» Κατά κάποιο μαγικό τρόπο, όπως πιστεύουν τα παιδιά στα παραμύθια και στους φανταστικούς τους φίλους, έτσι και το ‘‘παιδί’’ αυτό είχε μέσα του ριζωμένη την πίστη ότι πάντα θα είστε διαθέσιμη για εκείνον, κι αν κάποια στιγμή σας δει με κάποιον άλλο, «Δε βαριέσαι, κάποια στιγμή θα τον χωρίσει…» χωρίς να ξέρει αν και εφόσον εσείς ξαναβρεθείτε ελεύθερη αν εκείνος θα σας διεκδικήσει. Αφήστε που του επιτρέπεται όταν βρεθείτε και πάλι ελεύθερη να τα βάλει όλα κάτω πάλι από την αρχή, χάνοντας κι άλλο χρόνο.

    Πόσο μακριά μπορείτε να πάτε με έναν τέτοιον άνθρωπο ποτέ κανείς δεν έμαθε, αφού όταν καταλήξει κάπου παραμένει σταθερός, αλλά το θέμα είναι ότι παραμένει σταθερός επειδή τον ενδιαφέρεται, επειδή δε θέλει να προδώσει τον χρόνο που ξόδεψε μέχρι να το αποφασίσει ή επειδή βολεύτηκε στη συνθήκη;

    Αν το λέει η καρδούλα σας πηγαίνετε μπροστά, τσιγκλήστε τον συνέχεια, μην τον αφήνεται να πάρει ανάσα, χωρίς όμως να κάνετε ακρότητες, δεν του αρέσουν και συνήθως έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, θα βαρύνουν αρνητικά τη ζυγαριά των αποφάσεων του. Και αν τελικά δεν καταφέρεται και πολλά δε χάσατε και κάτι, εκείνος έχασε ενώ εσείς κερδίσατε την γνώση ότι με αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο δε θα καταφέρνατε απολύτως τίποτα. Το μυαλό και η καρδιά σας είναι ελεύθερα ώστε να βρείτε / ψάξετε για κάτι καλύτερο.                                                               

 Σία 

 

    Ο ΑΠΙΣΤΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ

   

     Θεωρεί τον εαυτό του ως ένα δώρο που κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα και φυσικά την ευκαιρία να το απολαύσει... δεν είναι άπιστος επειδή θέλει, μα ΟΧΙ τον παρεξηγήσατε... ΝΑΙ φυσικά και σας αγαπάει, απλά έχει μια αποστολή στη ζωή που είναι να κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες. Ό,τι και να κάνει το κορμί του, η καρδιά του είναι αφοσιωμένη σε σας... μα καλά και εσείς τι άνθρωπος είστε, δεν σας φτάνει αυτό τι άλλο θέλετε, δεν μπορείτε να καταλάβετε τον άνθρωπο σας, ότι την ώρα που προσφέρει το κορμί του θησεία στο βωμό της ηδονής κάποιας άλλης γυναίκας, είναι σαν να πέφτει το μαστίγιο επάνω στο κορμί του, ότι δε νιώθει καμιά απολύτως ευχαρίστηση αλλά υπερβολική οδύνη και πόνο που αναγκάζεται να κάνει κάτι τόσο βασανιστικό, όμως πρέπει, και ποιος μπορεί να πει όχι στο χρέος που τον έχει φορτώσει το σκληρό ριζικό του;    

    Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω λόγια ως δικαιολογία για να μην σας σκοτώσει η σύντροφος σας αν πέσετε στο παράπτωμα της απιστίας, το πιο πιθανό είναι να αφήσει το σκουπόξυλο και να πιάσει το μαχαίρι με σκοπό να σας απαλλάξει από το χρέος του σκληρού ριζικού που σας φόρτωσε η μοίρα σας... νομίζω ότι με νιώθετε...

    Τι κάνει όμως έναν άπιστο άντρα να είναι άπιστος; Μπορεί να φταίει η σύντροφος του, η πλειοψηφία αν όχι το σύνολο των άπιστων θα έσπευδαν να συμφωνήσουν ομόφωνα με αυτή την εκδοχή, γιατί εκτός των άλλων δεν τους αρέσει καθόλου να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ω! ναι δυστυχώς είναι και ευθυνόφοβοι. Όμως αν δεν φταίει η σύντροφος τότε ποιος μπορεί να φταίει; Ο κακός τους εαυτός μήπως; Η μοιχεία είναι σαν το αλκοολίκι, από ένα σημείο και μετά όσο και να πιεις παραμένεις ξενέρωτος, δεν κάνεις κεφάλι όπως θα ήθελες και πίνεις όλο και περισσότερο για να φτιαχτείς, όμως πολλές φορές μάταια.

    Πρέπει να διαχωρίσουμε όμως και την κατηγορία των άπιστων, γιατί μπορούμε να βρούμε κάθε καρυδιάς καρύδι στον ντορβά μας, είναι οι άπιστοι "ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει" συνήθως σας φωνάζει με χαϊδευτικά τύπου μωρό μου, αγάπη μου, μανάρι μου, μάτια μου κ.α. ενώ αποφεύγει το όνομα σας μήπως και σας πει με ξένο... πιστεύουν ότι προσφέρουν στον γυναικείο πληθυσμό μιας και σε κάθε άντρα αναλογούν περισσότερες γυναίκες (αλήθεια πότε ακριβώς συνέβη αυτό το κακό, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη ισορροπία στη φύση;)

    Η άλλη κατηγορία είναι αυτή που μια φορά υπέπεσε στο αμάρτημα της μοιχείας, περισσότερο τον οδήγησε η ανασφάλεια του, η επιθυμία του να νιώσει ότι είναι ποθητός και από μιαν άλλη γυναίκα, και όχι το ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του για εσάς... το έκανε περισσότερο γιατί α. επιτρέπεται στα αρσενικά (σε μιαν άλλη εποχή, και εντελώς αδικαιολόγητα ίσως) και β. για να επιστρέψει στην σχέση δυναμικά (βέβαια αν η απιστία ήταν από την πλευρά σας, δε θα σας έβρισκε κανένα ελαφρυντικό) 

    Και τελευταία κατηγορία έμεινε ο άντρας που έχει παράλληλη σχέση, από τη μία η σύζυγος (τις περισσότερες φορές) που δεν έχει τη δύναμη να τη χωρίσει ή δε θέλει να την χωρίσει μιας και αυτά που έχει μοιραστεί μαζί της όλα αυτά τα χρόνια είναι σημαντικά για εκείνον και κυρίως συναισθηματικά (κάποιες φορές και οικονομικά) και από την άλλη η ερωμένη που λειτουργεί σαν φορτιστής και τον αναζωογονεί.

    Στην πρώτη κατηγορία είναι άτυχη η σταθερή σχέση, στην δεύτερη αν δε μαθευτεί ποτέ ούτε γάτα ούτε ζημιά αν δεν του γίνει φυσικά συνήθειο να υποκύπτει ολοένα και συχνότερα σε πειρασμούς, μα στην τρίτη κατηγορία πιο άτυχη και από την σταθερή σχέση είναι η παράνομη, εκτός κι αν είναι μαζί του απλά για τα δωράκια που παίρνει αλλά πλέον αναφερόμαστε σε άλλο είδος γυναίκας, το οποίο θα αποφύγω να χαρακτηρίσω...

Σία   

 

(NEO)-  Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ …

 

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε μείνει να χαζεύουμε στην οθόνη της τηλεόρασης μας ταινίες ή και σειρές –η λατινική Αμερική και κυρίως το Μεξικό κάνει θραύση στη συγκεκριμένη θεματολογία- όπου ένα φτωχό πλην τίμιο κορίτσι, αδικημένο και χωρίς να έχει στον ήλιο μοίρα, από τη μία στιγμή στην άλλη το πεπρωμένο του αλλάζει όταν στο δρόμο της εμφανίζεται ένα νέο παλικάρι το οποίο την ερωτεύεται και το καλύτερο τυχαίνει να είναι κληρονόμος μια αμύθητης περιουσίας. Φυσικά, λόγω του ότι το κορίτσι είναι φτωχό, ο έρωτας αυτός θα έρθει αντιμέτωπος με πολλούς εχθρούς που με μύριους ποταπούς τρόπους θα ρίξουν λάσπη και θα προσπαθήσουν να χωρίσουν τον πλούσιο πρωταγωνιστή από την εκλεκτή της καρδιά του. Όμως στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει και ο έρωτας θα κερδίσει. Και θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα! (για το δεύτερο σκέλος της προηγούμενης φράσης, οι περισσότεροι  είμαστε κάπως δύσπιστοι, δεν είναι όμως το θέμα μας αυτό).

Τι συμβαίνει όμως με τον πλούσιο εραστή στην πραγματική ζωή; Είναι τόσο καλόβολος όσο οι ήρωες των έργων, έχει αγνή ψυχή ή είναι επηρεασμένος από τη λογική των πλούσιων γονιών του, οι οποίοι έχουν φάει τη ζωή με το κουτάλι; Όσοι πιστεύουν ότι έχει αγνή ψυχή και είναι καθαρός από προκαταλήψεις που χωρίζουν τους ανθρώπους σε πλούσιους και φτωχούς, ας σηκώσει το χέρι! Ξέχασα, δεν είναι εύκολο να διαπιστώσω ποιος πιστεύει στο παραμυθένιο σενάριο από τους αναγνώστες μου!

Και μιας και δεν μπορώ να δω σηκωμένα χέρια, θα μπω στο θέμα χωρίς να κρίνω τις απόψεις σας. Ένας άνθρωπος που έχει κοιμηθεί σε χρυσή κούνια, έχει φάει με χρυσά κουτάλια και γνωρίζει ότι του ανήκει (όχι λόγω της αξίας του, αλλά λόγω του DNA του), η καλή ζωή, δεν είναι απαλλαγμένος  από την προκατάληψη που ανέφερα παραπάνω, ότι οι άνθρωποι δεν κρίνονται βάσει της οικονομικής τους κατάστασης -αν τώρα εσείς γνωρίζεται κάποιον, παίξτε τζόκερ, μπορεί και να κερδίσετε- . Και πως αλλιώς αφού είναι μεγαλωμένοι από τα γεννοφάσκια τους με αυτές τις απόψεις. Για τον εραστή με το φουσκωμένο πορτοφόλι, (όχι με απλήρωτους λογαριασμούς όπως των υπολοίπων, αλλά με χρήματα), οι άλλοι υπάρχουν είτε για να τον εξυπηρετούν, είτε για να τον ικανοποιούν. Δε θα ενδιαφερθεί πολύ για τα συναισθήματα σας, από τη στιγμή που του προσφέρεται το χειροπιαστό.

Αυτό του είδους ο εραστής 9 στις 10 φορές θέλει να αγοράσει, γιατί οι τραπεζικές του κάρτες μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος. Και αυτό κάνει, άσε που έχοντας καλή γνώση των εμπορικών σχέσεων, δεν έχει λόγους να αγωνιά, αφού είναι το τερέν που γνωρίζει καλά, πράγματα άυλα όπως τα αισθήματα άγνωστη λέξη που τον μπερδεύουν και τον κάνουν να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Θα αναρωτιέστε τώρα, «δηλαδή όποιος έχει χρήμα δεν μπορεί να αγαπήσει;». Ίσως και να μπορεί, αλλά το θέμα είναι που θα γύρει η ζυγαριά αν χρειαστεί και τι όρους θα έχει το προγαμιαίο συμβόλαιο αν καταφέρεται και φτάσετε ως εκεί. Άλλωστε ο πλούτος ποτέ δε λέει όχι στην ομορφιά, θέλει να έχει πλάι του και να επιδεικνύει κάθε τι που τραβάει την προσοχή και το θαυμασμό!

Το δυσάρεστο όμως, ακόμα και όταν φτάσετε σε αυτό το στάδιο και εξελιχθεί η σχέση σας τόσο ανέλπιστα ‘‘καλά’’, είναι ότι εφόσον μετράει την ευτυχία σε ύλη και όλα γύρω του αγοράζονται, αναγνωρίζοντας μόνο την οικονομική αξία: είναι ότι είναι και τσιγκούνης. Μπορεί να σας δίνει χρήματα να ξοδεύετε αλόγιστα, όμως πρέπει να αναγνωρίζετε ότι είναι ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ χρήματα, και μην κάνετε το λάθος να δείξετε αγνωμοσύνη, θα σας απειλήσει παίρνοντας τηλέφωνο το δικηγόρο του για να λήξει την επαγγελματική σας συμφωνία.

Αν κάνετε κάποια δουλειά μαζί με τον πλούσιο σύζυγο σας και τύχει να μπουν τα χρήματα στο δικό σας τραπεζικό λογαριασμό θα σας φάει τα αυτιά, ότι πρέπει να του δώσετε το ποσοστό της δουλειάς του. Και όταν εσείς θα του απαντήσετε, απολύτως φυσιολογικά «Μα τι σημασία έχει αν τα λεφτά είναι στο δικό μου λογαριασμό ή στο δικό σου, είμαστε ζευγάρι το ίδιο είναι», εκείνος δε θα πτοηθεί, θα συνεχίσει μέχρι ή να του βάλετε τα λεφτά στο λογαριασμό ή να πάρετε τηλέφωνο η ίδια το δικηγόρο να λήξει την επιχειρηματική συμφωνία, που αποδείχτηκε ο γάμος σας. Μια συμβουλή, αν καταλήξετε στο δεύτερο, φροντίστε να μην του έχετε μεταφέρει τα χρήματα στο δικό του λογαριασμό, και μην τον λυπηθείτε, άλλωστε είπαμε, είναι ο εραστής με το φουσκωμένο πορτοφόλι. Και αν πάτε να κάνετε το λάθος, αναρωτηθείτε, «Πληρώθηκα πράγματι καλά για όσα έκανα και ένιωσα για χάρη του», να δείτε που θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν πληρωθήκατε αρκετά καλά!              

 

 Σία    

 

    Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ

   

     Αν ρωτήσετε πέντε γυναίκες ποιός είναι ο τέλειος άντρας για εκείνες, θα σας δώσουν πέντε διαφορετικά μοντέλα. Και θα αρκεστώ στις πέντε γιατί στις εκατό θα χάσουμε το λογαριασμό. Κάποια θα τον θέλει ρομαντικό, κάποια να έχει λεφτά και να μην είναι μίζερος, κάποια να είναι έξυπνος και να έχει χιούμορ, κάποιες να είναι καλός εραστής. Το ίδιο θα ισχύει βέβαια και στα εξωτερικά χαρακτηριστικά, σε άλλες θα αρέσει ο ξανθός με τα μπλε μάτια, σε άλλες ο μελαχρινός με τα πράσινα, σε άλλες ο μελαχρινός σκέτο, και σε άλλες ο καστανός. Ποιό μπορεί να είναι το συμπέρασμα:

    α. ότι οι γυναίκες δεν συμφωνούμε μεταξύ μας.

    β. ότι οι γυναίκες δεν ξέρουμε τι θέλουμε.

    γ. ότι η τελειότητα δεν είναι κάτι αντικειμενικό.

    Οι περισσότεροι άντρες θα απαντήσουν και τα τρία! Εύκολα συμπεράσματα από το ισχυρό φύλο... Στην ιλουστρασιόν εικονική πραγματικότητα που μεγαλώσαμε, με άντρες μοντέλα να φιγουράρουν στα εξώφυλλα και στις οθόνες μας, με υπέροχα χαμόγελα, θεληματικό πιγούνι. (Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα τι μπορεί να κάνει ένα πιγούνι να είναι θεληματικό). Υπέροχα τιρκουάζ μάτια και βλέμμα που υπόσχεται πολλά, το σώμα λείο από την αποτρίχωση ώστε να διαγράφονται οι κοιλιακοί, οι οποίοι τις περισσότερες φορές γίνονται με σκευάσματα και όχι αποκλειστικά και μόνο με κόπο, εκπαιδευόμαστε από νεαρή ηλικία να θέλουμε το αψεγάδιαστο. (Δε θα αναφερθώ στο PHOTOSHOP το οποίο κάνει θαύματα). Δυστυχώς όμως σε μια εποχή που κυβερνάει η εικόνα το πνεύμα, αναγκαζόμαστε να μένουμε στην επιφάνεια, δε μας ενδιαφέρει να βουτήξουμε στα βαθιά γιατί απλά φοβόμαστε ότι η θάλασσα είναι ρηχή και θα κινδυνέψουμε να σπάσουμε το κεφάλι μας, έτσι είναι λίγοι εκείνοι που έχουν τη χαρά να ανακαλύψουν ότι δεν είναι θάλασσα αλλά ωκεανός η ψυχή του συντρόφου τους.

    Ο τέλειος άντρας λοιπόν δεν μπορεί να έχει κανένα ψεγάδι, δεν επιτρέπεται, γι αυτό άλλωστε θεωρείται και τέλειος. Όμως μήπως όλη αυτή η τελειότητα είναι από μόνη της ένα ελάττωμα. Ας είμαστε ειλικρινείς, για να έχουμε τον τέλειο σύντροφο θα πρέπει να αποδειχτούμε το ίδιο τέλειες με εκείνον, αυτή η συνεχής προσπάθεια να ανταποκριθούμε σε αυτό που είναι ο σύντροφος μας αργά ή γρήγορα θα μας κουράσει, θα μας γεμίσει ανασφάλειες για το πως θα τον κρατήσουμε κοντά μας για πάντα. Αρκετή ανασφάλεια μας προκαλούν κάποιοι από τους κοινούς θνητούς, γιατί να επιβαρυνθούμε περισσότερο;

    Μήπως να αφήσουμε την γκρίνια στην άκρη και να αρχίσουμε να βρίσκουμε χαριτωμένα κάποια από τα ελαττώματα του, (δε μιλάω για εγκληματικά ελαττώματα, φυσικά και δεν πρέπει να ανεχόμαστε να σηκώνει χέρι πάνω μας, ή να μας απατάει). Μήπως όμως ένα σημάδι που του άφησε ένα χτύπημα στα παιδικά του χρόνια ή μια εγχείρηση που χρειάστηκε πλαστική η οποία δεν έγινε τον κάνει να ξεχωρίζει και στην πραγματικότητα τον κάνει  μοναδικό. Προσωπικά αγαπάω τα μικρά αυτά σημάδια (θέλω να σας καθησυχάσω ότι αν δεν έχει ήδη σημάδι δε θα του κάνω εγώ από μόνη μου, δεν έχω κάπου στην αποθήκη μου το καυτό σίδερο που σημαδεύουν τις αγελάδες).

    Όμως αν το καλοσκεφτούμε οι μικρές του ατέλειες στην πραγματικότητα είναι η τελειότητα του, η οποία μας αποδεικνύει ότι δεν είναι ρομπότ αλλά ένας απλώς θνητός όπως και εμείς... και κυρίως δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας μας, αυτός ο ατελής άντρας υπάρχει, κι αφού υπάρχει μπορούμε να πάμε πιο μακριά απ' ότι με το ιδανικό που έχουμε στο μυαλό μας, και ζει μόνο μέσα στο μυαλό μας.

    Μην προσπαθείτε να διορθώσετε αυτό που έχετε, απλά αγαπήστε το...

 

Σία

 

    Εις το επανιδείν...