Ο ΝΤΟΓΚΤΑΝΙΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Σκηνοθεσία: Toni Garcia

Παίζουν: Miguel Angel Perez, Ana Esther Alborg, Antonio, Ramirez, Gabriel Jimenez 

(Και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά με τις φωνές των:  Γιώργου Σκουφή, Ειρήνη Τσίγκα, Άννα Σταματίου, Βασίλη Μίλιου, Στέλιου Ψαρουδάκη, Ανδρέα Ευαγγελάτου κ.α.) 

Το κλασσικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά «Οι Τρεις σωματοφύλακες» διασκευάζεται και μεταφέρεται ως κινούμενο σχέδιο στον κινηματογράφο. Ο Ντογκτανιάν μένει στη γαλλική ύπαιθρο, όπου τον εξασκεί ο πατέρας του στην ξιφασκία. Όνειρο του νεαρού Ντογκτανιάν είναι να πάει στην πρωτεύουσα και να μπει στους σωματοφύλακες του βασιλιά, αλλά και να καθαρίσει το οικογενειακό του όνομα, μιας και ο πατέρας του συκοφαντήθηκε και διώχθηκε από τους σωματοφύλακες. Θεωρώντας ότι είναι έτοιμος ξεκινάει για την πρωτεύουσα να καταταχθεί στο σώμα. Μπαίνοντας στην πόλη θα ερωτευτεί, θα γνωρίσει τον ποντικό Πιπ, που θα γίνει ο ακόλουθός του, ενώ άθελά του θα έρθει σε διένεξη με τους τρεις καλύτερους σωματοφύλακες της χώρας, άριστους ξιφομάχους που θα τον καλέσουν σε ξιφομαχία να λύσουν τις διαφορές τους. Όμως η μοίρα του Ντογκτανιάν είναι να γίνει φίλος με τους Άθω, Πόρθο και Άραμι και να συνεργαστούν ώστε να βοηθήσουν τη βασίλισσα και τη Γαλλία να αποφύγουν τα σχέδια του μηχανορράφου Ρισελιέ, που τόση εμπιστοσύνη του έχει ο βασιλιάς και που σκοπεύει να οδηγήσει τη Γαλλία σε πόλεμο με την Αγγλία. 

Το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά μέσα από το οποίο ξεπήδησε μία από τις δημοφιλέστερες φράσεις , «Ένας για όλους και όλοι για έναν» γίνεται ένα πολύχρωμο κινούμενο σχέδιο, με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα κατοικίδια. Αν αναρωτιέστε λοιπόν, αν υπάρχει μια ταινία που μπορείτε να δείτε με το παιδί σας στον κινηματογράφο και να την ευχαριστηθεί τόσο εκείνο όσο και το παιδί που κρύβετε μέσα σας είναι μια καλή επιλογή η μεταφορά του κλασικού έργου που και την αξία της ιστορίας έχει τη δυνατότητα να κρατήσει αλλά και να γίνει ευχάριστο ως κινούμενο σχέδιο. Νομίζω δε θα καταλάβετε πως θα κυλήσει η μιάμιση ώρα της προβολής.

Από 22 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους.

Μαίρη Β. 

 

 

Δείτε επίσης: