ΓΙΑΚΑΡΙ: Η ΤΑΙΝΙΑ

Xavier Giacometti & Toby Genkel

Σκηνοθετική επιμέλεια μεταγλώττισης:  Νεφέλη Κυριακίδη

Δανείζουν τη φωνή τους οι ηθοποιοί: Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Γιάννης Υφαντής, Ηδύλη  Κυριακίδη, Γιώργος Σκουφής, Ντίνος Σούτης, Νεφέλη Κυριακίδη

Ένα ατίθασο άλογο, για ένα ατίθασο αγόρι. 

Ο Γιάκαρι, ένας μικρός ινδιάνος, έχει την επιθυμία να ιππεύσει και να γίνει φίλος με τον μικρό κεραυνό, ένα ανυπότακτο μικρό άλογο, που έχει γίνει θρύλος στη φυλή των Σιου, της οποίας μέλος είναι και ο Γιάκαρι, μιας και δεν μπορεί κανείς να το αιχμαλωτίσει και πάντοτε καταφέρνει να ξεφεύγει. Όταν ο Γιάκαρι θα δείξει ευγένεια και γενναιότητα, βοηθώντας το άλογο να ελευθερωθεί, ο μεγάλος αετός, το ζώο τοτέμ του μικρού ήρωα θα εμφανιστεί σε εκείνον και θα του κάνει δύο δώρα. Το ομορφότερο φτερό του και την ικανότητα να μπορεί να καταλαβαίνει τα ζώα μα να τον καταλαβαίνουν κι εκείνα. Κι ενώ η φυλή των Σιου, ακολουθώντας τους βίσωνες, μεταναστεύουν σε άλλη πεδιάδα,   ο Γιάκαρι, ακολουθώντας το μικρό κεραυνό θα ζήσει μαζί του μια μεγάλη περιπέτεια προσπαθώντας να βρει το δρόμο του γυρισμού και να επιστρέψει στη φυλή και στην οικογένεια του.  

Ένα κινούμενο σχέδιο, που μιλάει για το σεβασμό στη φύση και στα ζώα. Αποφεύγει την υπερβολή τρισδιάστατης απεικόνισης που ενθουσιάζει τόσο μικρούς και μεγάλους θεατές και πάλι καταφέρνει να κερδίσει το στοίχημα μιας και η μυθοπλασία οφείλει να βασίζεται πρωτίστως σε ένα καλό στόρι. Η ιστορία υπάρχει, η εικόνα αν και κάπως με πιο vintage διάθεση και πάλι ικανοποιεί το μάτι του θεατή με τα χρώματα και τις φιγούρες. Και φυσικά όπως κάθε ιστορία που απευθύνεται σε νεαρούς θεατές έχει και ηθικό δίδαγμα.

Η συμβουλή μου, δανειστείτε ένα πιτσιρίκι, αν δεν έχετε παιδιά ή ανίψια και πηγαίνετε στον κινηματογράφο να τη δείτε. Έχουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι ανάγκη για τέτοιες ταινίες. Και σίγουρα τα παιδιά, δημοτικού και πρώτων τάξεων γυμνασίου θα την ευχαριστηθούν.

Από 15 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους.

Μαίρη Β.

 

Διαβάστε επίσης: