Ο ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ (ΡΕΠΟΡΤΕΡ) 5Ο
-Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη-
Ο Τζερόνιμο Στίλτον, αρχισυντάκτης της Ηχώ Των Τρωκτικών, πάντα καλοκάγαθος και έτοιμος να βοηθήσει όσους τον έχουν ανάγκη, θα μπλέξει αυτή τη φορά εξαιτίας της ανταγωνίστριας αρχισυντάκτριας, Σάλι Πουντικάουζε, που εργάζεται στην Ποντικοτυπία. Καλά καταλάβατε, πρόκειται για μια Ποντικούπολη, που λειτουργεί όπως μια κανονική πόλη. Μετά τις παγίδες που θα του στήσει, ο συμπαθής Τζερόνιμο θα βρεθεί σε πραγματικό κίνδυνο, και μπροστά στον διαβόητο κακοποιό Μουστάκη που ξαναχτυπά και η ιστορία αυξάνει τη δράση της. Οι φίλοι του θα τον βοηθήσουν να ξεφύγει ή θα χρειαστεί την ευφυΐα του και ίσως και την βοήθεια της τύχης για να τα καταφέρει; Το τέλος είναι κατάλληλο για παιδιά, όπως στα περισσότερα βιβλία και τις σειρές του είδους.
Αυτό είναι το πέμπτο βιβλίο της σειράς, που από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορούν συνολικά 6, μέχρι στιγμής και απευθύνεται σε παιδιά άνω των έξι ετών. Η σειρά είναι βασισμένη στην ομώνυμη τηλεοπτική παιδική σειρά, που προσωπικά δεν έχω δει. Το εξώφυλλο είναι σκληρόδετο, η εικονογράφηση πλούσια και έγχρωμη, βασισμένη ασφαλώς στη σειρά. Στην έναρξη της ιστορίας μας παρουσιάζονται οι βασικοί ήρωες, κυρίως του περιβάλλοντος του Τζερόνιμο. Και να μην έχουν διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία οι μικροί αναγνώστες θα μπουν αμέσως στην ιστορία, που είναι αυτοτελής και πιθανότατα θα ζητήσουν να τους δωρίσετε και τα υπόλοιπα τεύχη, κι αυτό θα είναι καλό για να απομακρύνετε τα παιδιά από τις ταμπλέτες και τα κινητά που συνήθως λατρεύουν. Μπορεί το βιβλίο αυτό να τα καταφέρει, κλέβοντας κάτι από τη μαγεία της τεχνολογίας. Το βιβλίο είναι σχεδόν εξήντα σελίδες, με κεφαλαία γράμματα.
Κλείνοντας θα θυμηθώ τα λόγια ενός καθηγητή μου, ο οποίος έλεγε πως δεν έχει σημασία τόσο τι διαβάζουμε, αλλά να διαβάζουμε, από εφημερίδα (ίσως για τα παιδιά λίγο νωρίς ακόμα) μέχρι βιβλία, κι από περιοδικά μέχρι κόμικς η ανάγνωση οξύνει το νου, δυναμώνει την φαντασία, δημιουργεί προβληματισμούς προς λύση και μας μαθαίνει ορθογραφία. Κάνει κι άλλα, αλλά αρκετα η κατήχηση ως εδώ.
Ε.Φ.Β.
Διαβάστε επίσης: